14.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Sorin Chiriţă: Prețul gigacaloriei nu va crește în București în această iarnă

Sorin Chiriţă, administratorul public al Capitalei, a precizat că, deşi tariful a fost majorat anul trecut, preţul final al căldurii pentru populaţie a rămas acelaşi.

„Ultima ştire a fost că subvenţia nu mai poate fi plătită. Nu este adevărat. Pentru că legea care ar fi creat oarecare confuzie este legea 196/20016, avea termen de intrare în vigoare în februarie 2018, dar a fost amânată pentru 1 februarie 2019. Mai mult decât atât, ca urmare a solicitării primarului general către Ministerul Muncii, acesta a luat în considerare modificarea textului de aşa natură ca subvenţia să poată fi plătită în continuare. Deşi a fost majorat tariful anul trecut, preţul final pentru populaţie a rămas acelaşi”, a explicat Chiriţă la comandamentul privind măsuri de fluidizare a circulaţiei.

Un proiect care vizează majorarea cu peste 30% a tarifelor de transport şi distribuţie a energiei termice practicate de RADET Bucureşti fusese aprobat de Consiliul General la data de 30 august 2017.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat însă asigurări că această hotărâre nu vizează consumatorii casnici.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă