22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialȘomajul tehnic va fi prelungit, cu anumite condiții, și după data de...

Șomajul tehnic va fi prelungit, cu anumite condiții, și după data de 15 mai

Decizia, a declarat ministrul în cadrul unei emisiuni la Digi 24, va fi luată după noi discuţii cu partenerii sociali ai ministerului şi va veni în decurs de o săptămână. Pe de altă parte, Ministerul Muncii lucrează şi la un set de măsuri de ajutorare a firmelor care au rezistat crizei şi vor să îşi dezvolte activitatea.

În cazul în care o companie afectată de criză nu îşi poate relua activitatea din 15 mai, statul va acoperi o parte din costul salarial.

„Suntem aproape de a lua o decizie finală, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a fi pregătiţi la momentul 15 mai. Ţin foarte mult să se prezinte asupra duratei, asupra domeniilor afectate de această măsură partenerii sociali. Dar da, se prefigurează măsura prelungirii şomajului tehnic pentru acele sectoare de activitate care sunt în continuare restricţionate prin deciziile autorităţilor, în paralel lucrând şi la o serie de măsuri de susţinere activă a sectoarelor care îşi vor relua activitatea”, a declarat Violeta Alexandru la Digi24.
Violeta Alexandru a declarat că şi cei care au reuşit să îşi menţină activitatea în parametri acceptabili, care au făcut eforturi şi nu au cerut şomaj tehnic şi nu au întrerupt activitatea, ar putea beneficia de unele măsuri, „astfel încât şi activitatea lor să poată fi apreciată şi văzută de guvern”.

Ea a precizat că lucrează în acest sens cu ministrul Economiei.

„Împreună cu ceilalţi colegi, gândim un pachet de măsuri care să vină inclusiv în sprijinul celor care vor să-şi facă o reorientare în activitate sau vor să-şi dezvolte activitatea pe baza experienţei avute în această criză, oameni care s-au străduit să-şi ţină activitatea în picioare în pofida greutăţilor”, a precizat Violeta Alexandru la Digi 24.

Cele mai citite

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...
Ultima oră
Pe aceeași temă