5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Soluţia Gabrieiei Firea pentru părinţii aflați la serviciu: grupuri de copii pe scara blocului

Primarul Gabriela Firea a spus că, în cazul familiilor în care adulții sunt plecați la serviciu, se pot organiza grupuri de copii la nivelul scărilor de blocuri, supravegheate de asistenţi sociali.

„Pentru părinţii care nu găsesc în această perioadă o soluţie în familie, o bunică, o mătuşă, o soră, un prieten, un vecin sau altcineva, cu ajutorul primriilor de sector şi cu direcţiile de asistenţă socială, vom ajuta aceste cazuri, pe care le considerăm izolate. Eu în general cred că fiecare famlie s-a organizat de aşa manieră încât să fie copilul la adăpost”, a declarat, marţi, Gabriela Firea, în cadrul comandamentului de iarnă de la PMB, citată de Mediafax.

Potrivit edilului, soluţia pe care Municipalitatea a găsit-o pentru a-i ajuta pe părinţii care nu au soluţii pentru copii ar fi organizarea de grupuri cu mai mulţi copii, la nivelul scărilor de bloc.

„Astfel, propunerea ar fi ca aceşti copii să nu fie scoşi, în ger, la minus 20 de grade, şi în urma apelurilor pe care le primim şi le vom comunica, vom organiza la nivel de scară de bloc, într-un apartament, cu un asistent social, supravegherea acestor copii, până în momentul în care părinţii vin de la serviciu. Dar, eu fac apel la familii să găsească posibilitatea ca proprii lor copii să fie scoşi la minus 20 de grade. Dacă nu vor găsi o soluţie, îi sprijinim noi cu această măsură. Vrem să vedem şi noi care este numărul de apeluri pe care îl vom primi şi în funcţie de dimensiunea pe care o vom constata. Acesta va fi maniera prin care vom acţiona, la nivelul scărilor de bloc. Dacă sunt, să zicem, doi, trei copii, care chiar nu au cu cine să rămână, pe perioada în care părinţii sunt la serviciu să fie supravegheaţi de un asistent social”, a mai precizat Gabriela Firea.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă