Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Roțile furate erau vândute cu cu sume cuprinse între 200 și 350 de euro fiecare

Șoferi români, închisoare în Franța pentru furtul a 700 de cauciucuri

13 șoferi români de camion și patronul firmei pentru care lucrau au fost condamnați între doi și cinci ani de închisoare pentru furtul a 700 de roți de camion.

Share

Rl online 0 comentarii

17.02.2018 - 13:04

Cea mai mare pedeapsă a primit-o șeful șoferilor de la firma Evitrans, Silviu Pietroșanu, pentru care au lucrat cei 13 șoferi. Procurorul a cerut sentinte de la trei la sase ani de inchisoare.

Șoferii au furat roțile în timpul perioadei de odihnă, acestea fiind aduse în România împreună cu produsele pe care le transportau, pentru a le vinde cu sume cuprinse între 200 și 350 de euro fiecare, echivalentul salariului lor lunar.

Anchetatorii au probat 80 de astfel de furturi între noiembrie 2013 și noiembrie 2016, fiind creat un prejudiciu estimat la 676.000 de euro. Procurorul francez care a instrumentat cazul a declarant că, chiar dacă faptele „sunt de mica intensitate”, este vorba de „o delincvență în serie, în detrimentul companiilor.

Conform procurorului, șeful soferilor a primit pedeapsa cea mai mare pentru că a încurajat furturile, nu numai prin acoperirea faptelor și lipsa sanctiunilor disciplinare, dar le-a și asigurat mijloacele necesare  pentru realizarea furturilor.

Silviu Pietroșanu mai fusese condamnat în 2012, în Belgia, pentru fapte similare.

Dintre cei 13 inculpați, șapte au fost reținuți. Șoferii sunt din Pucioasa.

Comentarii