23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSocialSocietateSfaturi utile pentru a vă alege mobilierul de baie

Sfaturi utile pentru a vă alege mobilierul de baie

Introduceți sistemele de depozitare care vor face din baia dvs. un spațiu calm și organizat și care va arăta elegant pe deasupra. Descoperiți toate opțiunile de mobilier de baie oferite cu ajutorul ghidului nostru.

Prea multe lucruri și prea puține locuri pentru a le depozita compromit aspectul băii? Amenajați o baie nouă și vreți să vă asigurați că este plină de spații de depozitare? Mobilierul de baie a evoluat mult de la simplul dulap pe perete pentru a oferi acum un spațiu de depozitare la fel de eficient ca cel din bucătărie – și la fel de arătos. Ghidul nostru de mobilier de baie are ceea ce căutați.

Planificați ce se depozitează în mobilierul de baie

Înainte de a căuta mobilier de baie, gândiți-vă la ce trebuie să depozitați în baia propriu-zisă. Aveți nevoie doar de un loc pentru rolele de hârtie igienică și articolele de toaletă? Este nevoie de spațiu pentru jucăriile de baie ale copiilor? Se păstrează trusa de curățare a băii în cameră? Depozitarea prosoapelor este ceva de care aveți nevoie? Ar fi utilă depozitarea bijuteriilor sau a machiajului?

Gândiți-vă, de asemenea, dacă nevoile dvs. de depozitare în baie vor crește în viitor (poate pe măsură ce familia se mărește), astfel încât să nu fiți nevoit să încercați să introduceți mobilier suplimentar lângă cada de baie mai târziu.

Ce tip de mobilier de baie?

O baie oferă diferite posibilități atunci când vine vorba de încorporarea mobilierului. Evaluați unde ați putea să o potriviți în cameră:

Mobilierul de baie pe podea include dulapuri și rafturi. Este ușor de accesat, dar trebuie planificată cu atenție pentru a lăsa camera să pară cât mai spațioasă și pentru a facilita circulația.

Mobilierul de baie montat pe perete include elemente mai mici, cum ar fi dulapuri suspendate, dulapuri de medicamente și dulapuri cu oglindă, precum și unități de baie mai mari suspendate pe perete cu spațiu de dulap sau sertare sub ele și o chiuvetă deasupra.

Mobilierul montat pe perete are avantajul de a lăsa la vedere podeaua de dedesubt, ceea ce dă impresia de spațiu suplimentar, fiind ideal ca spațiu de depozitare pentru băi mici sau într-o baie de familie aglomerată.

Mobilier de baie montat sau independent?

Mobilierul montat este o modalitate eficientă de a împacheta spațiu de depozitare în baie fără a lăsa camera să se simtă înghesuită. De asemenea, poate crea estetica pe care o doriți, fie că este vorba de un aspect mai clasic, fie de un aspect elegant și modern.

Mobilierul de baie independent poate fi un punct focal fantastic pentru o cameră, precum și pentru a ascunde tot ce este necesar. Veți putea să îi schimbați poziția în viitor, dacă este necesar, și să o adăugați cu ușurință într-o baie reamenajată sau să o luați cu dvs. atunci când vă mutați. Piesele de sine stătătoare pot fi poziționate împreună, dar dacă scopul este maximizarea fiecărui centimetru, poate într-o mansardă sau într-o baie mică, mobilierul montat este probabil o opțiune mai bună.

Stiluri de mobilier de baie

Mobilierul de baie poate fi contemporan și minimalist în aspectul său, sau poate avea un aspect mai clasic.

Mobilierul de baie contemporan este adesea alb și frecvent are un finisaj lucios, care va reflecta lumina pentru a face ca o baie mică să pară mai mare. La fel ca și un apartament alb, mobilierul în această culoare este, de asemenea, un fundal neutru la care puteți adăuga culoare cu achiziții mai prietenoase cu bugetul, cum ar fi prosoapele. Ușile și sertarele au adesea mânere elegante cu bară sau nu au mânere.

Doriți o schimbare față de alb? Căutați mobilier de baie modern în nuanțe neutre de gri sau maro sau, pentru un contrast izbitor cu cada și bazinul, negru.

Alternativ, luați în considerare mobilierul de baie contemporan cu un finisaj cu aspect de lemn sau furnir, pentru a adăuga interes decorativ și un contrast cald într-o cameră în care predomină albul. Mobilierul tradițional pentru baie are adesea uși cu panouri în stil Shaker și un finisaj din lemn vopsit în alb sau alb-deschis, gri sau verde, în timp ce ușile și sertarele dulapurilor tind să aibă mai degrabă butoane decât mânere. Aceasta va completa băile, bazinele și toaletele în stil tradițional. Conturul mobilierului tradițional poate fi uneori mai curbat, de asemenea.

Cele mai citite

Bacalaureat de toamnă: proba la alegere a profilului

Candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor susţine astăzi proba la alegere a profilului şi specializării - probă scrisă, potrivit...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 176: Zelenski le cere din nou rușilor să părăsească Zaporojie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că este nevoie de transparenţă totală pentru a gestiona situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie, lucrându-se cu...

Bacalaureat de toamnă: proba la alegere a profilului

Candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor susţine astăzi proba la alegere a profilului şi specializării - probă scrisă, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă