9.1 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăSocialSocietateRomânii se pot angaja ca polițiști la Londra

Românii se pot angaja ca polițiști la Londra

Românii care se află deja în Marea Britanie se pot angaja ca polițiști la Londra, în cadrul Poliției Metropolitane.

Consulatul General al României la Londra transmite un mesaj în acest sens. Mesajul postat pe internet reia un anunț emis de Poliția Metropolitană din Londra.

„Asociația Polițiștilor Români din cadrul Poliției Metropolitane (Met Police) vă invită la un eveniment creat pentru cei interesați de o carieră în poliție sau pur și simplu doresc să primească sfaturi de prevenire a criminalității.

Evenimentul va avea loc duminică, 29 ianuarie, între orele 11 :00 -15: 00 in Kingston Town Centre, Kingston upon Thanmes, Londra, KT1 1NY.

La acest eveniment vor participa ofițerii de naționalitate română din cadrul Poliției Metropolitane din Londra precum si ofițeri din cadrul Greek & Cypriot Association și ofițeri de naționalitate bulgara și ucraineană din cadrul Slavic Association. De asemenea vor fi prezenți si ofițeri din departamentul Met Police Outreach (recrutare) și cadeți de la Kingston Police”, precizează anunțul distribuit de Consulatul General al României.

Polițiști la Londra, recrutați din cadrul comunității românești

Anunțul nu sugerează care ar fi condițiile cerute solicitanților. Ideea de a recruta polițiști de origine română vine în contextul în care românii sunt considerați a doua cea mai numeroasă comunitate străină din Anglia, după comunitatea ucraineană.

Despre situația românilor din Marea Britanie se declara preocupat, anul trecut, și premierul Nicolae Ciucă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:36

VIDEO – Papa îndeamnă la evitarea risipei de apă: „Nu poate fi risipită!”

Papa Francisc a lansat miercuri, 22 martie, un apel împotriva risipei de apă, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, și s-a rugat pentru Conferința...

VIDEO: Momentul în care un portar din Chile înscrie din propriul careu, cu o lovitură de la 101 de metri. Ar putea fi un...

Portarul argentinian Leandro Requena a marcat unul dintre cele mai spectaculoase goluri văzute vreodată în timpul victoriei lui Cobresal cu 3-1 în fața Colo-Colo,...

Ceferin îi dă apă la moară lui Viktor Orban. UEFA, răspuns ambiguu privind afișarea hărții Ungariei mari pe stadioane

UEFA, condusă de slovenul Aleksander Ceferin, nu dă un răspuns clar prin care să interzică afișarea hărții Ungariei Mari pe stadioane, gest ce ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă