19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăSocialSocietateLustruirea maşinii. Sfaturi şi produse recomandate

Lustruirea maşinii. Sfaturi şi produse recomandate

Lustruirea maşinii este un serviciu de care ai nevoie după fiecare eveniment rutier, dar şi pentru a reda strălucirea vopselei la un anumit interval de timp. Există o mulţime de ateliere în care profesioniştii îţi pot asigura o lucrare garantată. Partea cea mai bună este că, folosind instrumentele şi produsele potrivite, poţi face singur un polish pentru maşina ta. În plus, dacă investeşti în materiale şi aloci suficient timp, îţi vei putea deschide propria afacere cu acest tip de servicii din ce în ce mai căutate. Iată ce ai de făcut:

Spală maşina într-un loc umbros

Regula aceasta este valabilă indiferent dacă spălarea este urmată de lustruire sau nu. Aplicarea şamponului auto în bătaia razelor soarelui poate grăbi uscarea forţată a substanţei şi apariţia petelor. Aşadar, alege un loc umbros şi spală maşina fără a o lăsa la uscat. Investiţia într-un aparat de spălat cu presiune te va ajuta să speli fiecare zonă a maşinii ca un profesionist. În plus, accesoriile de spălat sunt utile nu doar pentru maşină, ci şi pentru terasă şi întreaga curte. În lipsa unui dispozitiv profesional, poţi folosi un furtun conectat la sursa de apă sau chiar bidoane şi găleţi. Atenţie în special la zona roţilor, care pot acumula praf, noroi sau alte murdării. Îndepărtează-le cu jet puternic de pe cauciuc, jante şi contraaripi pentru a nu risca să migreze către locul în care intervii pentru lustruit.

Pregăteşte terenul

Tehnica de lustruire a maşinii presupune multă murdărie în jur, cu praf, pete şi solvenţi care zboară în toate direcţiile. În primul rând, dacă tratezi doar o anumită parte a maşinii, acoperă geamurile, farurile şi alte elemente pe care nu doreşti să le murdăreşti. Poţi folosi hârtie specială sau folie fixată cu bandă adezivă pentru vopsire, care se îndepărtează fără urme. De asemenea, în funcţie de locul în care îţi desfăşori activitatea – în garaj sau afară – va trebui să acoperi pardoseala, pereţii, mobilierul sau alte obiecte aflate în raza de acţiune a şlefuitorului.

Foloseşte maşina de lustruit

Maşina de polishat reprezintă una dintre cele mai bune soluţii pentru lustruirea maşinii ca un profesionist. Oferta de produse variază în funcţie de dimensiuni, brand, putere, alimentare, accesorii şi evident buget. Petele, urmele de oxidare, zgârieturile şi alte defecte se îndepărtează uşor cu ajutorul discurilor de polish acţionate profesional. Avantajul unui astfel de dispozitiv este că poţi înlocui discurile cu burete sau blană în funcţie de etapa de lustruire în care te afli, de la decapare cu abraziv până la ultima finisare a luciului.

Accesorii potrivite

Maşina de şlefuit pune în mişcare bureţii care curăţă vopseaua veche, aplică produsele potrivite şi asigură luciul propriu-zis. Aşadar, va trebui să alegi un set de discuri sau bureţi compatibili cu aparatul pe care îl utilizezi. Modelele diferă în funcţie de culoarea pe care se aplică (mai închisă sau mai deschisă) şi de intervenţiile care se impun. Spre exemplu, pentru lucrările mai complexe, poate fi nevoie de decontaminare chimică sau cu argilă specială. Pe discuri, se aplică pastă pentru abraziune, pentru finisare, ceară sau alte produse speciale. În magazinele de profil, există kituri complete, dotate cu tot ce ai nevoie de la A la Z pentru un polish reuşit. La finalul operaţiunii, îndepărtează soluţiile de polishat cu o lavetă cu microfibră şi demontează eventualele folii aplicate pe maşină pentru protecţie. Clăteşte din nou întregul autoturism şi bucură-te de aspectul strălucitor cât mai mult timp. Pentru a prelungi durata de viaţă a bureţilor şi lavetelor de polish, spală-le cu grijă după fiecare utilizare şi lasă-le la uscat.

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...
Ultima oră
Pe aceeași temă