12.1 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăSocialSocietateA început construirea unui ansamblu rezidențial de lux la Brașov

A început construirea unui ansamblu rezidențial de lux la Brașov

În județul Brașov a început construirea unui ansamblu rezidențial de lux, care va face parte din grupul Nordis.

„La doar patru minute cu mașina de Piața Sfatului și opt minute de Poiana Brașov, Nordis Brașov oferă o vedere panoramică spectaculoasă spre zona metropolitană a Brașovului”, anunță un comunicat de presă transmis la data de 30 mai 2022.

Nordis Brașov va avea 158 de camere de hotel și 43 de apartamente rezidențiale. Prețurile de achiziție (fără TVA) pornesc de la 91.000 euro pentru un studio. Un apartament de două camere pleacă de la 240.100 de euro. Cele mai mari prețuri pot depăși 595.000 euro, pentru apartamente cu patru camere.

Peste 50 la sută din unitățile din corpurile hoteliere Nordis Brașov au fost achiziționate deja în faza precontractuală.

Ansamblul Nordis Brașov  este dezvoltat pe un teren de 13.000 de metri pătrați. Noul obiectiv va avea inclusiv o stație de încărcare pentru mașini electrice.

Hotel de cinci stele și ansamblu rezidențial de lux

„Ne bucurăm că începe să prindă contur acest proiect ambițios ce va ridica standardele de lux și confort la nivelul celor internaționale în cel mai vizitat oraș montan din România. Ne-am propus să aducem la Brașov și Sinaia același concept exclusivist de la Nordis Mamaia pentru a oferi turiștilor servicii premium, atât la mare, cât și la munte. Am ales un teren care va oferi o priveliște extraordinară, cu un grad mare de înclinare, iar un astfel de teren dificil a presupus analize, studii geotehnice și proiectare specială, de durată.

Am ales să lucrăm pe partea de proiectare, sprijinire maluri și execuție de fundații speciale cu Saidel Engineering și Zublin Romania, lideri ai pieței de profil din România. Totodată, observăm un grad ridicat de interes din partea investitorilor noștri, având în acest moment semnate aproximativ 50 la sută din promisiunile pentru camerele de hotel, majoritatea cu plată pe stadii de execuție, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne confirme că piața a validat proiectul Nordis Brașov. Estimăm că gradul de ocupare al hotelului va fi unul excelent, mai ales că ansamblul este situat la 15 minute de Aeroportul Brașov care va fi deschis până la finalul anului 2022”, a declarat Emanuel Poștoacă, fondator Nordis Group.

Doar zona hotelieră a ansamblului Nordis Brașov va avea o valoare de piață estimată la peste 40 de milioane de euro, după deschiderea de la finalului anului 2023, a explicat Daniel Penciuc, partener Nordis Group. Estimarea valorii de piață a fost realizată de Horwath HTL, lider global în evaluare și consultanță hotelieră.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jaqueline Cristian, victorioasă în Spania

Jaqueline Cristian a câştigat turneul ITF de la Palmanova (Spania), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după ce a trecut în finală...

București, inclus în topul celor mai ieftine orașe din lume

Din ce în ce mai mulți americani caută să se mute în Europa, în orașele unde alimentele sunt mai ieftine și viața e mai...

Francesco Bagnaia, victorios în Marele Premiu al Portugaliei

Pilotul italian Francesco Bagnaia, campionul mondial en-titre, a câştigat Marele Premiu al Portugaliei la MotoGP, duminică, pe circuitul de la Portimao. Pilotul cel de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă