9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialSiria, operațiune de succes. Schimb de deținuți contra evacuării unor civili grav...

Siria, operațiune de succes. Schimb de deținuți contra evacuării unor civili grav bolnavi

‘Treisprezece civili, printre care şase copii şi patru femei, au fost evacuaţi joi, la miezul nopţii’, a declarat pentru AFP un responsabil medical local, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) confirmând că operaţiunea de evacuare a luat sfârşit în cursul nopţii, citează Agerpres.

În total, 29 de pacienţi au fost evacuaţi de marţi până joi noaptea din Ghouta, în schimbul eliberării a 29 de deţinuţi, conform acordului încheiat între regim şi insurgenţi, potrivit OSDO.

ONU ceruse însă evacuarea din motive medicale a 500 de persoane.

Din cauza întârzierilor şi a blocajelor în acest dosar, 16 pacienţi nu au mai supravieţuit din noiembrie.

Aproape 400.000 de oameni sunt prinşi sub asediu la Ghouta, grav afectată de lipsă de alimente şi materiale medicale. În rândul locuitorilor au fost raportate numeroase cazuri de malnutriţie.

Spre deosebire de primele două zile, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) nu a mai fost prezent pe teren joi seara, operaţiunea de evacuare fiind condusă de Semiluna Roşie siriană.

Toate evacuările s-au desfăşurat de la Douma, dar bolnavii au venit din diferite localităţi din regiune. Ei au fost transportaţi ulterior spre spitale din Damasc.

Nu se ştie deocamdată dacă şi când ar mai putea avea loc noi evacuări medicale.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă