Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sindicatele din penitenciare: Toader nu a realizat niciun proiect de modernizare a penitenciarelor

Federaţia Sindicatelor ANP susţine că ministrul Justiţiei nu a realizat "niciun proiect care să aibă ca rezultat modernizarea penitenciarelor, chiar daca le-a tot anunţat în repetate rânduri", menţionând că solicită demiterea lui Tudorel Toader.

Iulian Budușan 0 comentarii

13.03.2018 - 09:27

"În schimb, ministrul justiţiei subminează orice acţiune de reformă a penitenciarelor prin:

 • reducerea bugetului instituţiei - în 2017 finanţarea penitenciarelor a fost redusă cu aproximativ 30 de milioane de Euro, echivalentul construcţiei unui penitenciar nou sau al modernizării a peste 8000 de locuri de cazare;

• blocarea proiectelor de construcţie şi modernizare - în 2017 construcţiile au fost blocate pentru Penitenciarul Caracal, Penitenciarul Berceni şi Penitenciarul Pantelimon, care ar urma sa devină Institutul Naţional de Administraţie Penitenciară şi Probaţiune

• creşterea deficitului de personal - la finele anului 2017 peste 1 milion de ore suplimentare sunt neplătite, în acelaşi an înregistrându-se 1017 de agresiuni serioase între deţinuţi şi 78 de agresiuni la adresa angajatţlor, ca rezultat direct al lipsei de personal", transmite Federaţia, într-un comunicat de presă.

Sindicaliştii susţin că legea recursului compensatoriu va face ca mii de deţinuţi să recidiveze. Totodată, spun reprezentanţii sindicatelor din penitenciare, acordarea unei despăgubiri de câte 5-8 euro/zi de detenţie pentru cei încarceraţi în intervalul 2012-2017 care nu au beneficiat de cele şase zile acordate la 30 în condiţii improprii, ar aduce 8.000 şi 12.000 euro fiecărei persoane.

 
"Ar fi, în total, câteva sute de milioane bune de Euro plătite din taxele şi impozitele victimelor, însă asta nu rezolvă o problema uriasşă pentru infractori, care înţelegem de la politicieni specializaţi deja în a le plânge de milă că ar fi şi dânşii demni de respect şi chiar dezirabili", precizează FSANP.

Reacţia vine după ce ministrul Justiţiei a declarat, luni, că este "îmbucurător" că numărul deţinuţilor se află în trend descendent, iar numărul celor care intră la închisoare este mai mic decât al celor care ies, menţionând că se lucrează la realizarea unor penitenciare.

Comentarii

loading...