1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSocialSindicaliştii pichetează Ministerul Sănătăţii cerând eliminarea discriminărilor la salarii

Sindicaliştii pichetează Ministerul Sănătăţii cerând eliminarea discriminărilor la salarii

Potrivit unei postări pe Facebook, sindicaliştii din sănătate sunt nemulţumiţi de condiţiile de salarizare şi de grilele de sporuri din sistemul sanitar.

Sanitas consideră că nu se poate aplica un regulament de sporuri echitabil pentru toate categoriile de salariaţi din Sănătate, ceea ce duce la dezbinarea echipei medicale.

Pe de altă parte, Legea 153/2017 discriminează anumite categorii de lucrători din sistemul sanitar, cum ar fi biologi, biochimişti, farmacişti, moaşe, infirmieri, personal TESA.

Vicepreşedintele Federaţiei SANITAS, Iulian Pope, declara săptămâna trecută că trebuie găsite soluţii la problemele lor împreună cu reprezentanţii Ministerelor Finanţelor, Muncii şi Sănătăţii.

“Trebuie să găsim soluţii, împreună cu Ministerul de Finanţe, astfel încât Anexa 10 să nu producă efecte pentru anul acesta sau, în situaţia în care va funcţiona Anexa 10 anul acesta, să o îmbunătăţim. Soluţiile trebuie să le găsim împreună cu Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii. Anexa 10 împarte sărăcia în sistemul sanitar, e formulată pe principiul cine primeşte mărirea de salariu îi scade sporul, cine nu primeşte mărirea de salariu îşi păstrează sporul”, susţinea vicepreşedintele SANITAS, Iulian Pope.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Industria zahărului, în colaps din cauza importurilor ucrainene. Ce vor cultivatorii

Industria zahărului din România este în colaps, susține Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, care solicită Guvernului să blocheze 3-4 luni,...

O companie a PMB vrea despăgubiri de doar 5.000 de euro de la firma care a întârziat finalizarea pasajului Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A., companie care realizează servicii de proiectare şi lucrări de construcție aferente obiectivelor de investiții ale municipalităţii,...

Răsturnare de situație. Guvernul condiționează creșterea salariilor

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre introducerea indicilor de performanţă şi a mai anunţat că, în acest weekend, membrii Executivului vor lucra împreună pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă