10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialSindicaliștii Metrorex pichetează Ministerul Transporturilor

Sindicaliștii Metrorex pichetează Ministerul Transporturilor

Circa 400 de sindicalişti USLM – salariaţi Metrorex şi reprezentanţi ai comercianţilor din metrou pichetează luni, între orele 12:00 şi 14:00, Ministerul Transporturilor, conform unui comunicat al sindicatului.

Acţiunea va continua şi în următoarele trei zile, urmând ca, în 27 şi 28 august protestatarii să picheteze sediul Guvernului, în acelaşi interval orar.

La finele lunii trecute, aproximativ 100 de reprezentanţi de la Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) au protestat în faţa Ministerului Transporturilor reclamând probleme de dialog social cu actuala conducere a Metrorex, lipsa de personal necesar pentru asigurarea siguranţei transportului de călători şi probleme în negocierea Contractului Colectiv de Muncă.

Ministerul Transporturilor, preciza, la acea dată, că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că nu a fost prelungit contractul dintre Sindomet şi Metrorex privind închirierea spaţiilor din staţiilor de metrou.

“Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu a mai fost prelungit contractul dintre Sindomet (firmă deţinută de sindicatul de la metrou) şi Metrorex pentru închirierea spaţiilor din staţiile de metrou. Discuţiile despre aceste spaţii comerciale sunt încheiate din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor. Contractul de închiriere, încheiat în 2003 pentru 5 ani şi prelungit apoi de încă două ori, expiră la 26 septembrie a.c. Comercianţii şi sindicatul au insistat să fie prelungit în continuare, cu acordul părţilor. Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a susţinut, la întâlnirile cu reprezentanţii sindicatelor, că administraţia Metrorex are obligaţia să îşi optimizeze veniturile, inclusiv pe cele obţinute din închirierea spaţiilor comerciale”, susţineau reprezentanţii MT.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă