5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Sinaia, o pană de curent paralizează cursele instalaţiilor de transport pe cablu

Aproximativ 150 de turişti aflaţi pe munte sunt transpoortaţi cu ratrac-ul sau snowmobilul la staţia de telecabină, aceasta funcţionând fiindcă este alimentată din altă sursă de curent electric.

Potrivit directorului firmei Transport Urban Sinaia, Maria Floricică, telegondola care urcă de la Cota 1400 la Cota 2000 din Bucegi şi telescaunul din Valea Dorului şi Valea Soarelui sunt nefuncţionale din cauza unei avarii produse pe reţeaua de electricitate la care sunt contectate instalaţiile de transport pe cablu.

Avaria s-a produs în jurul orei 11.00. Aproape 40 de turişti care se aflau în telescaun au fost coborâţi în siguranţă, după ce instalaţia a fost pornită cu ajutorul motorului care funcţionează în caz de avarie pe motorină, a precizat Maria Floricică.

Aceasta a adăugat că aproximativ 150 de turişti au urcat vinei în Valea Dorului, iar aceştia sunt preluaţi cu ratrac-ul sau snowmobilul pentru a fi duşi la staţia de telecabină. Telecabina care urcă în Valea Dorului funcţionează, fiind conectată la o altă sursă de alimentare cu energie electrică.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipele firmei care asigură alimentarea cu electricitate a instalaţiilor de transport pe cablu lucrează pentru remedierea avariei. 

Ultima oră
Pe aceeași temă