Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Sibiu: O instituţie importantă, reuşită unică în România

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Sibiu este prima unitate din cadrul Jandarmeriei Române care beneficiază de fonduri europene pentru reabilitare energetică.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.03.2018 - 13:34

Contractul de finanţare, în valoare de 5,6 milioane de lei, a fost semnat, marţi, la sediul ADR Centru de la Alba-Iulia. Potrivit unui comunicat de presă, marţi, la Alba-Iulia, a fost semnat contractul de finanţare nerambursabilă prin care se atrag fonduri europene în valoare de peste 5,6 milioane lei, pentru reabilitarea clădirii principale a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu, prin Axa Prioritară 3 a Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Proiectul vizează ”Creşterea eficienţei energetice a pavilionului principal aparţinând IJJ Sibiu”. ”Astfel, în urma semnării acestui contract, IJJ Sibiu devine prima unitate din cadrul Jandarmeriei Române care beneficiază de fonduri gestionate la nivel regional pentru reabilitare energetică”, se arată în comunicat. Contractul a fost semnat la sediul ADR Centru, de către colonel Costel-Daniel Dogaru, inspector şef al IJJ Sibiu şi Simion Creţu, directorul general ADR Centru, în prezenţa lt.col Marian Brâncoveanu, împuternicit adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române şi a Comisarului şef Paul-Vasile Zai, consilier al Ministrului Afacerilor Interne.

”Creşterea eficienţei energetice este o prioritate la nivel european ce susţine dezvoltarea durabilă, competitivitatea, economia resurselor de energie şi reducerea emisiilor de gaze. Fondurile alocate mediului public pot fi utilizate de orice structură a autorităţilor publice, de administraţie sau de structurile descentralizate ale ministerelor şi este o premieră să avem un moment de semnare de contract cu o unitate a M.A.I. (...) Cea mai mare parte a clădirilor unităţilor militare, aparţinând Apărării sau Internelor, au fost construite în perioada 1950-1980 si au o performanţă energetică slabă, fapt ce determină costuri mari cu energia”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru, citat în comunicatul de presă.

La rţndul său, inspectorul şef al IJJ Sibiu, Costel Dogaru, a precizat că investiţiile care se vor realiza prin proiect vizează, printre altele, anveloparea termică a clădirii, utilizarea unor surse alternative de producere a energiei termice şi electrice, reabilitarea instalaţiei de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat şi alte măsuri care vor îmbunătăţi performanţele energetice ale pavilionului principal. ”Realizarea investiţiei va aduce, de asemenea, beneficii de la cele de ordin economic prin scăderea consumului de energie primară cu aproximativ 40%, costuri mai mici cu întreţinerea şi, implicit, resurse financiare pentru alte investiţii, prin degrevarea bugetului unităţii de cheltuielile cu combustibilul utilizat”, a declarat Costel Dogaru. Potrivit acestuia, prin proiect se va obţine o mai bună calitate a aerului şi diminuarea cu cel puţin 50% a emisiilor în atmosferă a gazelor cu efect de seră, conform news.ro.

Comentarii

loading...