Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Sibiu: Cel mai mic copil supravieţuitor în maternitate cântărea 500 de grame

Organizaţia "Salvaţi Copiii" a donat Maternităţii locale un ventilator neonatal cu ajutorul căruia a fost salvată viaţa unei fetiţe, Alesia, care s-a născut la 24 de săptămâni, cu greutatea de jumătate de kilogram, acesta fiind cel mai mic copil supravieţuitor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.05.2018 - 13:22

Potrivit şefului secţiei Clinică Neonatologie, dr. Livia Ognean, datorită aparatelor noi cumpărate în ultimii ani, în Maternitatea din Sibiu supravieţuiesc, după uinaştere, tot mai mulţi prematuri.

"În ultimii ani avem o rată tot mai mare de supravieţuire la copiii cu greutate mică la naştere, cu vârstă de gestaţie mică. E şi povestea Alesiei, care s-a născut la 24 de săptămâni, cu 500 de grame. Practic, este cel mai mic copil supravieţuitor în maternitatea noastră care, la un moment dat, nu a mai putut respira cu aparatele standard pe care le aveam în secţie. Atunci am avut norocul că firma distribuitoare, fiind în Sibiu, avea aparatul pe stoc, am sunat la 'Salvaţi Copiii', am întrebat dacă ne pot ajuta cu aparatul şi, în aceeaşi zi, Alesia a putut beneficia, practic, de acest ventilator", a spus medicul Livia Ognean.

Noul aparat donat de cei de la "Salvaţi Copiii" a costat 32.000 de euro.

O parte din personalul Secţiei Clinice de Neonatologie, în frunte cu şefa secţiei, dar şi mulţi alţi sibieni vor alerga sâmbătă, la un maraton caritabil, pentru a cumpăra noi echipamente pentru prematuri. În prezent, la Sibiu mai este nevoie să fie înlocuite incubatoare vechi chiar şi de 30-40 de ani, cu altele noi.

"Fără aparate, fără echipamente, copiii ăştia nu ar avea şansă la viaţă", a mai spus dr. Livia Ognean.

În anul 2017, un număr de 3.176 de copii din judeţ şi zonele învecinate au fost internaţi în spitalul sibian, dintre care 402 au fost prematuri, iar 111 copii au fost transferaţi la Sibiu din alte maternităţi din ţară care nu aveau dotarea necesară, potrivit datelor furnizate de cei de la SCJU.

Organizaţia "Salvaţi Copiii" a mai donat la Sibiu, în trecut, un incubator de terapie intensivă, un ventilator de suport respirator pentru nou-născuţi şi o masă radiantă cu modul de resuscitare, în valoare totală de 62.000 de euro.

Comentarii