Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Și de Paște, românii preferă litoralul bulgăresc în detrimentul celui românesc

Aproximativ o mie de turişti români au ales să îşi petreacă Paştele pe litoral, mai puţini decât cei care au optat pentru litoralul bulgăresc. Hotelierii spun că românii nu au tradiţie să meargă de Paşte pe litoral, preferând muntele sau litoralul bulgăresc.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 06.04.2018 - 19:21

Aproximativ o mie de turişti români au ales să petreacă, anul acesta, minivacanţa de Paşte pe litoral, mulţi dintre aceştia aflându-se la mare în unităţi de cazare care asigură şi proceduri de relaxare, întreţinere sau balneo. Hotelierii spun că litoralul nu este o destinaţie tradiţională în perioada Paştelui, în special dacă sărbătoarea cade timpuriu, ca în acest an, în această perioadă fiind deschise acele unităţi de cazare care sunt oricum operaţionale tot timpul anului.

”Mai ales în această perioadă, când mai este aproape o lună până la deschiderea oficială a sezonului estival, de la 1 Mai, iar temperaturile sunt destul de scăzute, nu prea sunt făcute pregătiri speciale pentru turişti. Sigur, sunt deschise unităţile de cazare care oricum funcţionează tot anul, cele care au spa-uri sau care oferă tratament balnear, iar acestea au venit cu programe speciale pentru turiştii pe care îi găzduiesc, dar cam atât. Şi nici staţiunile nu sunt pregătite încă pentru turişti, astfel că la malul mării vin, special ca să petreacă Paştele, numai cei care sunt nostalgici ori iubesc foarte mult marea”, spune unul dintre hotelierii din staţiunea Mamaia.

Potrivit hotelierilor, nu există date certe dar, în această perioadă, la malul mării s-ar afla aproximativ o mie de turişti români, mai puţini, probabil, decât cei care au ales să meargă pe litoralul bulgăresc.

”De obicei pe litoralul românesc sunt mai mulţi turişti de 1 Mai decât pe cel bulgăresc. De Paşte este invers pentru că, în general, românul nu are tradiţie să vină pe litoral. Fie merge la o pensiune agroturistică, într-o zonă montană, tradiţională, fie merge într-o altă ţară, care înseamnă şi litoralul bulgăresc. 1 Mai este şi oficial şi tradiţional momentul în care se dă semnalul sezonului pe litoralul nostru, iar atunci de obicei ne luăm revanşa”, spune un alt hotelier.

Comentarii