5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialSfaturi pentru alegerea echipamentelor de protecție potrivite

Sfaturi pentru alegerea echipamentelor de protecție potrivite

De ce avem nevoie de echipamente de protecție?

În domeniul construcțiilor (și nu numai), alegerea echipamentelor de protecție potrivite poate face diferența dintre viață și moarte. Este atât de important, încât revista Forbes, în articolul său despre locuri de muncă, a plasat cel al construcțiilor pe locul întâi din punct de vedere al riscului. Clar, nu e de glumit când vine vorba de protecție.

Însă nu doar Forbes ne atrage atenția asupra acestui fapt – Protecția Muncii are numeroase articole informative despre activități la locul de muncă, echipamentul necesar și precauții în caz de accidente. Pentru noi, un lucru este absolut cert – alegerea corectă a echipamentelor de protecție este la fel de importantă ca și cunoașterea utilizării mașinăriilor.

Deci, cum alegem echipamentele potrivite?

Există mai multe metode prin care ne putem asigura că achiziționăm cel mai bun echipament de protecție pentru nevoile noastre. Primul, și cel mai simplu, este să ne întrebăm superiorii ce ne recomandă. Cu siguranță, cei ce administrează și supervizează lucrările de pe șantier cunosc foarte bine care sunt nevoile muncitorilor și ce este cel mai recomandat pentru ei.

În cazul în care acest lucru nu este posibil sau nu considerăm că am obținut toate informațiile de care aveam nevoie, apelăm chiar la Protecția Muncii. În cadrul articolelor pe care le-am menționat mai sus, se află numeroase informații despre alegerea echipamentului de protecție, câteva recomandări și instrucțiuni de întreținere pentru fiecare.

În final, există un pas pe care trebuie să îl parcurgem, indiferent de unde am obținut informațiile legate de echipamentele necesare: să probăm. În majoritatea cazurilor, echipamentele de protecție pe care urmează să le folosim țin foarte mult și de felul în care ne vin. Dacă ne strâng, dacă ne sunt mari sau dacă nu se potrivesc cu forma corpului nostru, e posibil să ne pună într-un mare pericol.

Să luăm exemplul unei perechi de bocanci de protecție

Știm cu toții ce particulare pot fi picioarele noastre, și cum aceeași măsură poate fi mai confortabilă sau mai puțin confortabilă pentru două persoane diferite. În cazul unei perechi de bocanci de protecție, atenția la aceste detalii trebuie să fie sporită.

Pentru că în domeniul construcțiilor avem nevoie să menținem atenția asupra activităților pe care le întreprindem, nu putem risca să fim distrași de bășici, înțepături sau alte zone de disconfort, cauzate de bocanci.

Vom observa că bocancii au mai multe caracteristici:

  • cu bombeu metalic;
  • fără bombeu metalic;
  • cu bombeu compozit;
  • cu bombeu din fibră de sticlă;
  • cu lamelă antiperforație;
  • fără lamelă antiperforație;
  • cu lamelă antiperforație non-metalică;
  • cu lamelă antiperforație din fibră de sticlă.

Plus multe altele. După ce am determinat ce fel de bocanci de protecție ne trebuie pentru activitatea noastră, împreună cu particularitățile de care trebuie să dispună, este ideal să îi probăm.

Concluzii

Astăzi am învățat cât de importante sunt echipamentele de protecție și cum este absolut necesar să ne documentăm înainte să le achiziționăm. Apoi, am luat exemplul bocancilor de protecție pentru a vedea care sunt caracteristicile, sfaturile și particularitățile de care trebuie să ținem cont.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă