18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialServiciul de streaming Tidal, acuzat că a falsificat cifre

Serviciul de streaming Tidal, acuzat că a falsificat cifre

Într-un articol amplu, ziarul norvegian Dagens Næringsliv a anunţat că a făcut o investigaţie a datelor interne ale Tidal dintr-un hard pe care l-a obţinut şi care conţine „miliarde de rânduri” cu titluri de cântece, date de identificare a utilizatorilor şi coduri de ţări.

Jurnaliştii au aflat că, potrivit Music Business Worldwide, „numărul ascultătorilor muzicii lui Beyoncé şi Kanye West pe Tidal a fost manipulat cu mai multe sute de milioane”, practică ce a dus la generarea de „încasări masive din drepturile de autor în detrimentul altor artişti”.

Investigaţia ziarului a început în 2016, când Tidal a susţinut că „The Life of Pablo” al lui Kanye West a generat descărcări de 250 de milioane de ori în primele zece zile şi că albumul „Lemonade” al cântăreţei Beyoncé a generat 306 milioane de descărcări în primele 15 zile.

La acel moment, Tidal a raportat 3 milioane de abonaţi – ceea ce înseamnă că fiecare dintre ei ar fi trebuit să asculte albumele cel puţin de 10 ori pe zi.

Dagens Næringsliv a dus informaţiile descoperite la Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie, unde experţi au asamblat datele într-un raport de 78 de pagini care concluzionează că Tidal a manipulat intenţionat cifrele celor două albume.

În replică, compania a transmis revistei Rolling Stone printr-un purtător de cuvânt: „Aceasta este o campanie de defăimare a unei publicaţii care a făcut la un moment dat referire la un angajat al nostru ca fiind «agent secret israelian» şi l-a numit pe proprietarul nostru «dealer de cocaină»”. El a făcut referire la un articol apărut în ianuarie 2017.

„Nu aşteptam de la ei decât la această poveste ridicolă, minciuni şi falsitate. Informaţia a fost furată şi manipulată şi vom lupta împotriva acestor acuzaţii”.

În raportul din ianuarie 2017, când Dagens Næringsliv punea sub semnul întrebării cifra de 3 milioane de abonaţi ai Tidal, un analist al Midia Research spunea că, bazat pe venituri, conturile active ale Tidal nu puteau fi mai multe de 1 milion. Serviciul de streaming muzical este disponibil în 52 de ţări şi nu a mai transmis, în ultimul an, cifre legat de numărul de abonaţi.

Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă