20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialSenatorul UDMR Verestoy Atila a murit la vârsta de 63 de ani

Senatorul UDMR Verestoy Atila a murit la vârsta de 63 de ani

Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit, la vârsta de 63 de ani, el urmând a împlini 64 de ani pe data de 3 martie. Senatorul UDMR era internat de ceva vreme într-un spital din Capitală. Acesta ar fi avut cancer pulmonar.Verestoy Attila a candidat pe prima poziţie a listei UDMR pentru Senat în Harghita şi a obţinut mandatul la distribuirea directă, după ce Uniunea a obţinut în judeţ un scor de 85,3%. 

Verestoy Attila este singurul parlamentar aflat în funcție încă din anul 1990. El se afla la al 8-lea mandat de senator. El era cunoscut opiniei publice sub porecla ”drujba lui Dumnezeu”, datorită faptului că avea afaceri cu material lemnos în județul Harghita.

Senatorul UDMR era căsătorit, avea un copil și doi nepoți.

Verestoy Attila a suferit un accident de mașină în anul 2011, în urma căruia a suferit mai multe fracturi. Ca urmare a accidentului, senatorul UDMR a rămas cu un handicap la picior și mergea cu ajutorul unui baston.

Potrivit ultimei declaraţii de avere făcute publice, Verestoy Attila deţine mai multe suprafeţe de teren în Bucureşti, Harghita şi Ilfov, două case în Ilfov, respectiv Cristuru Secuiesc, un apartament în Odorheiu Secuiesc şi alte două în Bucureşti. De asemenea, senatorul UDMR are un autoturism BMV X3 şi un altul Audi S8, o colecţie de bijuterii estimată la 58.000 Euro şi o colecţie de tablouri evaluată la aproximativ 25.000 Euro.

În declaraţia sa de avere, Verestoy Attila a specificat că deţine, el sau soţia sa, sume în mai multe conturi, depozite bancare şi fonduri de investiţii, atât în Euro, cât şi lei, la bănci sau fonduri de investiţii din ţară sau străinătate. Conform sursei citate, senatorul UDMR deţine 1978184 Euro la un fond de investiţii din Monaco, 2334456 Euro la un fond din Elveţia şi 1314120 Euro într-un depozit de la o bancă din Austria, dar şi un depozit de 1652800 Euro, la o bancă din România. De asemenea, acesta are mai multe conturi, depozite sau plasamente la fonduri de investiţii şi la alte bănci din ţară şi străinătate. Verestoy şi-a făcut public şi portofoliul deţinut în urma investiţiilor pe bursă şi a trecut în declaraţia de avere şi mai multe împrumuturi acordate.

În 2015, Verestoy a câştigat sume importante de bani din dividende, dobânzi, dar şi din vânzarea acţiunilor deţinute la Transgaz, prin Bursa de Valori Bucureşti.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă