Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Sala Palatului a trecut din administrarea RAAPPS în cea a Ministerului Culturii

Senatul a adoptat miercuri proiectul de lege pentru aprobarea OUG 109/2017 privind înfiinţarea Centrului Cultural "Sala Palatului" ca instituţie publică de spectacole şi concerte.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2018 - 13:20

Prin această lege, sala trece din administrarea Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) în cea a Ministerului Culturii.

"Având în vedere nevoile concrete ale sectorului cultural, Ministerul Culturii a demarat demersurile pentru consolidarea, restaurarea şi modernizarea Sălii Palatului şi împreună cu Ministerul Finanţelor Publice a purtat primele discuţii cu reprezentanţi ai Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru susţinerea financiară a unui astfel de proiect, în cadrul unui împrumut acordat în condiţii avantajoase pentru România. (...) Prima etapă în acest demers de transformare a spaţiului într-un centru cultural, condiţie sine qua non pentru accesarea împrumutului extern, o constituie trecerea imobilului din administrarea RAAPPS în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Culturii", se arată în actul normativ al Guvernului.

Potrivit sursei citate, Centrul Cultural "Sala Palatului" preia de la RAAPPS imobilul şi patrimoniul aferent, bunurile mobile şi dotările acestui imobil, pe bază de protocol de predare - preluare.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 109/2017 a trecut de Senat cu 72 de voturi ''pentru'', 12 - ''împotrivă'' şi o abţinere. El va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Comentarii