Foto: Arhivă

"Să nu declanșăm un război între Timișoara și București". Carantina poate duce la o nouă revoluție?

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Preoteasa, a criticat, luni, decizia de prelungire a carantinei în municipiul Timișoara pe termen de 72 de ore.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.03.2021 - 16:13

"Ne supunem legilor, ne supunem deciziilor", dar "autoritățile de la București să lase decizia la nivel local, cum este și normal", a cerut, luni, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Preoteasa.

El și-a exprimat speranța că miercuri va înceta carantina la Timișoara, cea impusă de la București, pentru că, altfel, "ar fi un chin pentru cetățeni, pentru Horeca". Alexandru Preoteasa a precizat că el, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean, nu a participat la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care se respingea, prin vot, propunerea de prelungire a carantinei pentru Timișoara, dar a amintit că președintele CJ, Alin Nica, este de aceeași părere cu el și, drept urmare, a votat împotriva acestei propuneri.

Ca o excepție față de aceste puncte de vedere apare o declarație făcută, luni la amiază, de primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz. Acesta a cerut "să nu declanșăm un război între Timișoara și București".

Carantina a fost prelungită la Timișoara și în patru localități limitrofe acestui municipiu printr-o decizie emisă, duminică, 21 martie 2021, de secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Decizia secretarului de stat este pe termen de trei zile, astfel că ar expira miercuri.

Comentarii