Ședință la Guvern. Se va declara doliu național și se vor organiza funeraliile Regelui Mihai

O ședință tehnică se desfășoară, marți după-amiază, la Palatul Victoria, pe tema funerariilor Regelui Mihai I, au declarat surse guvernamentale citate de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.12.2017 - 17:08

Ședința este organizată la nivelul Secretariatului General al Guvernului cu responsabili din ministerele de resort cu atribuții în domeniu.

Guvernul așteaptă anunțul detaliat al Casei Regale privind programul funeraliilor fostului suveran Mihai I, pentru a face demersurile necesare în vederea decretării zilelor de doliu național, au declarat surse guvernamentale.

Premierul Mihai Tudose a transmis marți un mesaj de condoleanțe, în care arată că Regele Mihai I, a fost "un model de moralitate și demnitate pentru români".

"Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate și demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simți mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificație deosebită pentru națiunea noastră. Amintirea Majestății Sale va rămâne mereu vie. Condoleanțe Casei Regale a României, vă suntem alături și vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!', a scris Tudose pe Facebook.

Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit marți la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

Miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Comentarii