Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Florin Iordache

Secția specială din Parchetul ICCJ se va ocupa numai de anchetarea magistraților

Comisia parlamentară pentru legile Justiției, condusă de Florin Iordache, a votat marți, 19 decembrie, o modificare importantă la legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.12.2017 - 20:26

Potrivit acestei modificări, Secția specială de investigare a magistraților, care va funcționa în cadrul Parchetului ICCJ, va avea competența exclusivă de a investiga magistrații.

În forma anterioare, Secția investiga doar infracțiunile care aveau legătură cu exercitarea funcției.

"În cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se înființează și funcționează Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie care are competența exclusiva de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile săvârșite de judecători și procurori, inclusiv judecătorii și procurorii militari si cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii", precizează textul aprobat, marți, de Comisia parlamentară.

Procurorul - șef al acestei Secții va fi numit în funcție de plenul CSM.

Comentarii

loading...