Sebastian Cucoș: În vacarmul care se vede pe imagini nu îţi dai seama dacă strigă sau nu

Şeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, a declarat, marţi, referitor la amenda dată unui surdo-mut la protestul de la Congresul PSD, că identificarea acestuia s-a făcut pe baza probelor video, iar "în vacarmul care se vede pe imagini nu îţi dai seama dacă strigă sau nu".

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2018 - 12:50

"Cred că cercetarea se va termina în următoarele zile. Din informaţiile pe care le am, încadrarea faptei a fost făcută corect, descrierea ei a fost eronată. Asta şi pentru că identificarea persoanei a fost făcută pe baza probelor video. În vacarmul care se vede pe imagini, nu îţi dai seama cu uşurinţă dacă strigă sau nu strigă", a declarat Sebastian Cucoş, la manifestările de Ziua Jandermeriei.

Comandantul Jandarmeriei Române a precizat că vor fi luate măsuri pentru ca situaţia să nu se mai repete.

"Până la momentul actual, ceea ce pot să vă spun este că această eroare în descrierea faptei ne-a adus un deficit de imagine şi cu siguranţă vom întreprinde nişte demersuri pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete. Am ordonat deja ca în şcolile noastre şi în instituţiile în care avem pregătirea continuă să revenim cu toţi acei agenţi constatatori pentru a reîntări pregătirea lor. (...) Toţi angajaţii noştri trec regulat prin diverse forme de pregătire, în funcţie şi de specializările pe care le au", a precizat Cucoş.

Şeful Jandarmeriei Române a mai declarat că pentru anularea acestui proces verbal, instituţia pe care o conduce nu poate face nimic.

"Persoana respectivă să conteste în instanţă, iar instanţa va decide. Încadrarea faptei este corectă, descrierea ei lasă de dorit", a concluzionat Cucoş.

Câteva zeci de persoane s-au strâns, pe 10 martie, în faţa Sălii Palatului, pentru a protesta, atunci când PSD a organizat un congres extraordinar. Jandarmii i-au ridicat atunci pe unii dintre protestatari care au scandat împotriva partidului condus de Liviu Dragnea, pentru tulburarea ordinii şi liniştii public. Printre protestatarii amendaţi la Congresul PSD din 10 martie se numără şi un bucureştean surdo-mut, în al cărui proces verbal jandarmul a notat, la descriererea faptei, că bărbatul a scandat lozinci anti-PSD, potrivit paginii de Facebook Corupţia Ucide. Amenda dată acestuia a fost de 2.000 lei.

Comentarii