Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vagon modernizat

Se vede lumină la capătul tunelului. Intră în circulație vagoane și locomotive noi

Societatea CFR Călători a început să introducă în circulație vagoane de tren modernizate și să repună în trafic locomotivele care au ieșit din reparații.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2020 - 22:49

Societatea CFR Călători a reușit, de-a lungul lunii februarie, să crească numărul de vagoane și locomotive introduse în circulație, mărind parcul activ de vagoane.

Creșterea este de 3,6 la sută într-o lună, “ceea ce reprezintă un procent comparabil cu media europeană anuală în ceea ce privește variația de parc”, ne-a precizat un comunicat de presă transmis de CFR Călători. Astfel, la sfârșitul lunii februarie 2020, numărul de vagoane puse în circulație de CFR Călători a ajuns la 881. Au fost reparate și modernizate 59 de vagoane (54 reparate, 5 modernizate). Concomitent, compania CFR Călători a retras din circulația feroviară 28 de vagoane, care urmează a fi introduse în reparații.

Vagoanele reparate și cele modernizate sunt deja introduse în trenurile InterRegio care circulă în toată țara. În luna ianuarie 2020, parcul activ al companiei CFR Călători era de 850 de vagoane.

’’În prima zi de mandat am stabilit ca obiectiv creșterea parcului activ de vagoane de la 850 la cel puțin 1000 (Obiectivul 1000+).  După o lună de activitate la CFR Călători, am crescut parcul activ cu 31 de vagoane. Continuăm!’’, a anunțat Dan Costescu, directorul general al companiei CFR Călători.

Pe de altă parte, și numărul de locomotive și automotoare reparate și puse în circulație a crescut în luna februarie 2020 cu opt unități, față de zero în ianuarie 2020.

CFR Călători anunță că, pe lângă suplimentarea locurilor din trenuri și creșterea parcului activ de vagoane, pe site-ul companiei va fi afișat, lunar, și graficul cu numărul de vagoane CFR Călători aflate în circulație.

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. Unul dintre obiectivele activității CFR Călători este libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță, precum și garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.

Măsuri preventive în criza coronavirusului

CFR Călători a anunțat modificări în circulația trenurilor, în vederea combaterii răspândirii infecției cu virusul Covid-19.

Astfel, ca urmare a deciziilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,  coroborate și cu deciziile administrațiilor feroviare din țările vecine României, CFR Călători a anunțat măsuri de suspendare temporară a circulației unor trenuri în trafic intern și internațional.

Întrucât Ucraina sistează începând cu data de 17.03.2020, circulația trenurilor internaționale de călători pe teritoriul său, CFR Călători limitează circulația trenurilor internaționale 380/381 București Nord – Suceava – Vadu Siretului și retur, până la/de la Suceava și suspendă circulația trenurilor 1384/1385 Suceava – Vadu Siretului și retur.

Până ieri, CFR Călători anunțase că suspendă, în perioada 16 - 20 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele școlare, pe durata suspendării cursurilor de către Ministerul Educației și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Pe de altă parte, CFR Călători monitorizează gradul de ocupare a trenurilor în condițiile în care mai multe companii sau societăți au anunțat program redus sau munca de la domiciliu pentru angajații lor. În aceste condiții este posibilă și suspendarea unor trenuri de navetă. Orice modificare în graficul de circulație al trenurilor va fi anunțată public. 

În toate situațiile, măsurile de suspendare temporară a unor trenuri vor fi luate astfel încât se se asigure în continuare mobilitatea pasagerilor și să se adapteze cât mai bine cerințelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile. Restricțiile de circulație aplicate în această perioadă asupra circulației trenurilor de călători au ca principal scop prevenirea răspândirii infecției cu virusul Covid-19, asigurând protecția, siguranța și securitatea călătorilor, precum și a personalului feroviar.

În funcție de evoluția situației sanitare din România și în concordanță cu măsurile luate și de autoritățile din țările vecine, graficul de circulație pe Căile Ferate Române va putea include și suspendarea altor trenuri internaționale.

Comentarii