24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăSocialSe știe numărul cetățenilor ucraineni cu contracte de muncă în România

Se știe numărul cetățenilor ucraineni cu contracte de muncă în România

Numărul cetăţenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns, miercuri, la 6.431, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Oficialul a precizat că din totalul celor 6.431 contracte active ale cetăţenilor ucraineni, 4.287 au fost înregistrate după începerea războiului, pe 24 februarie 2022, restul fiind contracte existente la data declanşării conflictului, conform agerpres.ro.

Numărul cetățenilor ucraineni ce au contracte în România a ajuns la 6431 conform datelor de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Conform datelor centralizate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, dintre cei 4.287 de ucraineni care s-au angajat după ce au fugit din calea războiului, 1.154 lucrează în industria prelucrătoare, 607 în construcţii, 508 în hoteluri şi restaurante, iar 414 în comerţ.

Mai mult de un sfert dintre ucraineni, 1.278, au optat pentru locuri de muncă în municipiul Bucureşti, 428 în judeţul Bistriţa Năsăud, 276 în judeţul Timiş, 241 în judeţul Arad şi 214 în judeţul Maramureş.

Cetățeni ruși intră în România cu acte de refugiați ucraineni

Cetățeni ruși intră din Republica Moldova în România folosind acte de refugiați ucraineni. Acestea sunt acte false, care se pot obține contra unor sume de bani.

Informații în acest sens au fost difuzate de presa din Republica Moldova. Un caz concret a fost identificat de autoritățile de frontieră ale Republicii Moldova la punctul de control rutier de la vama Sculeni, spre România. Este vorba de o familie formată din patru persoane – soț, soție și doi copii minori. Toți erau cetățeni ai Rusiei dar au prezentat în fața polițiștilor de frontieră ale Republicii Moldova acte de identitate false, care aparent ar fi fost emise de Ucraina.

Destinația finală ar fi fost Germania
Pentru adulți s-au prezentat pașapoarte, iar pentru copii s-au prezentat certificate de naștere. Toate erau false. De asemenea, în geanta soției a fost găsit un permis de conducere, eliberat pe numele soțului de autoritățile Ucrainei. Și acest permis de conducere ar fi fost fals. Funcționarii Republicii Moldova i-au găsit pe acești patru ruși într-un autocar care avea ca destinație Germania.

Cei doi adulți au fost audiați de autoritățile de frontieră ale Republicii Moldova. Ambii au recunoscut că au obținut actele false contra unei sume de 450.000 de ruble rusești. Documentele false au fost confiscate, sigilate și transmise de autoritățile de frontieră ale Republicii Moldova către un laborator criminalistic.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în "operațiunea specială" din Ucraina, acest sacrificiu "spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut", susține patriarhul Moscovei,...

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...
Ultima oră
Pe aceeași temă