21.2 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSocialSe scumpesc parcările în Capitală de la 1 martie

Se scumpesc parcările în Capitală de la 1 martie

Începând cu data de 1 martie, prețul pentru locurile de parcare din București se modifică. În tot oraşul, taxa pentru o oră în parcarea publică va fi 5 lei, iar riveranii vor avea abonamente speciale. 

Un abonament pentru o zi va costa 30 de lei, iar şoferii vor putea lăsa maşina în orice parcare publică din Bucureşti.

Persoanele care au case în apropierea locurilor publice de parcare vor achita o taxă mult mai mică decât cea de bază, astfel, aceștia trebuie să plătească 50 lei pentru abonamentul lunar, respectiv, 500 lei pentru cel pe un an.

O altă informație de interes pentru șoferii români se referă la aplicarea sancțiunilor, în cazul în care noile taxe pentru locurile de parcare din Capitală nu sunt achitate.

Începând cu data de 1 martie, persoanele care nu plătesc în maxim 15 minute de la ocuparea unui loc vor fi amendate. Sancțiunea va fi de 200 lei, iar mașina lor va fi blocată în parcarea respectivă de către autorități.

Parcările din București au fost un subiect discutat de mulți șoferi, nemulțumiți de prețuri și de amenzi. Se pare că procedurile se schimbă în doar câteva zile, mai exact, de la data de 1 martie, informații pe care persoanele care folosesc mașina în oraș trebuie să le cunoască foarte bine și să le respecte pentru a evita sancțiunile.

Cererile se fac online

Începând din acest an, cererile pentru obținerea unui loc de parcare rezidențial, pentru reînoirea sau rezilierea contractului, obținerea cardului de parcare și, în general, orice solicitare referitoare la parcări se poate face doar online, la adresele următoare:

Procedura de reînnoire a contractelor de închiriere loc parcare se va desfășura până pe 31 martie 2023. La fel și cea de obținere a cardurilor de parcare.

Cardul de parcare de reședință trebuie expus (lipit) la loc vizibil în colțul din dreapta sus al parbrizului autovehiculului, pentru identificare.

De asemenea, prin scanarea codului de bare al cardului de parcare la stațiile de plată Self Pay, se poate achita taxa de utilizare a parcajului de reședință. 

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Trupele Kievului au spart apărarea rușilor și se află la periferia unei localități cheie

În acelaşi timp, artileria grea şi aviaţia rusă încearcă să încetinească contraofensiva ucrainenilor de-a lungul întregului front de sud, unde se spune că...

Belșug de toamnă la Vaslui!

Eduard Hellvig a postat de X (fostul Twitter) un articol din presa locală despre Târgul de Toamnă din oraș.  Belșug de toamnă la Vasluihttps://t.co/INHXOutajX—...

Adrian Porumboiu: Premierul face pe croitorașul cel viteaz. Taie, taie, taie

Adrian Porumboiu, om de afaceri cu investiţii în domeniul agricol, a susţinut, la Prima TV, că eliminarea facilităţilor pentru angajaţii din construcţii şi din...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies