9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăSocialSe schimbă tarifele la parcare în Bucureşti. Cât va costa abonamentul?

Se schimbă tarifele la parcare în Bucureşti. Cât va costa abonamentul?

Primăria Generală a Capitalei vrea să introducă un abonament unic, de 250 de lei pe lună, din septembrie, pentru folosirea parcărilor publice, pe timpul zilei.

Noul tarif ar înlocui abonamentele actuale. Viceprimarului Stelian Bujduveanu a dat detalii despre noul plan de tarifare.

,,Astăzi avem 12.190 de locuri de parcare în zona centrală. În fiecare lună, numărul acestor locuri de parcare va crește cu câteva sute. Până anul viitor estimăm un număr de 30.000 de locuri de parcare în zona centrală, în interiorul inelului central de circulație.

Nou! Pentru a încuraja utilizarea corectă a domeniului public de către șoferi voi iniția, chiar din această lună, un proiect de revizuire a tarifelor, astfel:

→ Comasarea Zonelor 0 și 1 și stabilirea unui TARIF UNIC, în valoare de 5 lei/oră pentru toate parcările publice din zona centrală (interiorul inelului central de circulație).

→ Transformăm parcările publice din zona centrală în parcări de reședință, pe timpul nopții, în intervalul orar 19.00 – 07.00 și le alocăm, pe bază de ABONAMENT LUNAR DE NOAPTE, în valoare de 50 lei pe lună, rezidenților din zona centrală.

→ Reducem și valoarea abonamentului lunar pentru zona 1, la o valoare suportabilă de către populație. Cu acest tip de abonament, posesorii de mașini vor putea utiliza – într-o lună, în intervalul orar 07.00-19.00 – spațiile de parcare în oricare din zonele 1 sau zona 2 – vezi aici harta cu zonele de parcare din București.”, a scris Bujduveanu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Chiriţoiu: Avizăm HG de plafonare a preţurilor RCA

Consiliul Concurenţei avizează proiectul de Hotărâre de Guvern privind plafonarea preţurilor, singura recomandare fiind să existe o limitare şi la costul reparaţiilor, a declarat,...
00:01:12

Boris Johnson spune „ cu mâna pe inimă: nu am mințit”

Boris Johnson a spus „ cu mâna pe inimă” că „nu am mințit” parlamentul cu privire la petrecerile care încalcă regulile de izolare din...

Fostul superstar al lui Arsenal și Real Madrid, Mesut Ozil, își anunță retragerea din activitate

Fostul superstar al lui Arsenal și Real Madrid, Mesut Ozil, și-a confirmat retragerea din fotbalul profesionist. Jucătorul de 34 de ani a părăsit clubul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă