10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialSe reiau slujbele în biserici, cu credincioșii în aer liber, fără a...

Se reiau slujbele în biserici, cu credincioșii în aer liber, fără a se face împărtășanii

După încetarea stării de urgență, bisericile din România vor relua oficierea slujbelor religioase, la care credincioșii vor putea asista din curtea bisericii, adică în aer liber – fără a li se permite să intre în interiorul lăcașului de cult. 

O altă restricție este că, deși preoții vor oficia slujbe, ei nu vor oficia și împărtășirea credincioșilor, a anunțat, miercuri, Patriarhia Română.

Reluarea procedurii de împărtățanie se va realiza după ce va avea loc o consultare între conducerile Bisericilor Ortodoxe din toate țările, în care să se decidă reguli comune care să asigure acest serviciu religios cu prevenirea răspândirii coronavirusului.

În România, autoritățile statului au spus că se poate face împărtășirea doar cu pahar și linguriță de unică folosință (de plastic), dar conducerea BOR a respins această variantă.

Întrucât starea de urgență expiră în România la finalul zilei de joi, 14 mai, prima zi în care credincioșii ar putea asista din nou la slujbă (stând în curtea bisericii, nu în interior) ar fi ziua de vineri, 15 mai.

Tot din ziua de vineri, 15 mai, autoritățile publice locale ar putea permite din nou accesul în cimitire. La București, Comitetul municipal pentru situații de urgență a anunțat deja această decizie, care se aplică din data de 15 mai.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă