Școlile ar putea rămâne închise miercuri și joi în București

Unele școli rămân închise și miercuri, din cauza gerului și-a ninsorii, în două județe. În celelalte zone vizate de Cod Portocaliu sau Galben de viscol și ger cursurile se supendă doar marți.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2018 - 19:17

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, ia în calcul să lase școlile închise și miercuri, și joi, dacă atenționarea meteo de vreme rea se va prelungi.  Școlile vor fi închise atât marți, 27 februarie, cât și miercuri, 28 februarie, în județele Brăila și Olt. 

Școli închise în sudul țării. De asemenea, marți, 27 februarie, cursurile sunt suspendate în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județele Dolj, Constanța, Giurgiu (cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov și Teleorman, dar și în București. 

Tot marți, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactică în 17 școli din mediul rural din județul Mehedinți și în 14 unități școlare din județul Călărași.

MEN reaminteşte că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv ISMB.

Comentarii