3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSocialȘcoala online a fost degeaba. Foarte mulți profesori nu au predat nimic

Școala online a fost degeaba. Foarte mulți profesori nu au predat nimic

Un studiu despre viața copiilor și adolescenților din România în perioada de autoizolare oferă date dezamăgitoare despre modul în care s-a desfășurat sistemul de învățământ denumit, generic, “școala online”.

Studiul a fost realizat de “Success Academy” în perioada 25 aprilie – 4 mai 2020. Cercetarea online a cuprins răspunsurile a 505 elevi de gimnaziu și liceu, cu preponderență din mediul urban.

După centralizarea rezultatelor acestui studiu a reieșit că un procent impresionant dintre profesori nu a predat nimic online. Și asta în condițiile în care respondenții au fost preponderent din mediul urban.

“Este foarte posibil ca în mediul rural rezultatele să fie și mai grave. Deși sunt voci care susțin că s-au făcut ore online, realitatea este alta. Într-adevăr, elevilor li s-au dat teme prin Whatsapp/mesaje, dar fără să existe contact cu copiii. De aici deducem că, într-un procent foarte mare, profesorii au răspuns trecerii la studiul online doar prin trimitere de teme”, susțin autorii studiului.

Cele mai multe ore ore susținute online au fost la Matematică (la care însă doar 52 la sută dintre elevi declară că au făcut orele) și la Limba Română (la care 61 la sută dintre elevi confirmă că au lucrat online cu profesorii lor).

Foarte interesant este faptul că, în perioada stării de urgență și a școlii online, fenomenul meditațiilor s-a blocat. Astfel, peste trei sferturi dintre elevii care făceau meditații le-au întrerupt.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă