12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocialScene emoționante la Palatul Regal, unde mii de oameni aduc un ultim...

Scene emoționante la Palatul Regal, unde mii de oameni aduc un ultim omagiu Regelui Mihai

Sicriul a fost purtat de 8 soldați ai Gărzii Naționale. Un moment emoționant a avut loc și la Arcul de Triumf, unde aproape 2.000 de oameni l-au întâmpinat cu aplauze pe Rege. Coroana Regală a fost și ea adusă, dar într-o mașină specială, nu în cea cu sicriul regelui, situată în față.

La Palatul Regal, oamenii l-au întâmpinat cu apaluze și cu scandări ”Regele Mihai!” și ”Monarhia salvează România!”. Mulți dintre ei au plâns, au adus poze și tablouri cu Regele, flori și pancarte.

 Corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi depus în Sala Tronului de la Palatul Regal. Ceremonia de miercuri seară de la Palatul Regal va avea caracter privat. Publicul şi presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea în Palatul Regal.

Cortegiul funerar al Regelui Mihai a ajuns la Sinaia miercuri la prânz, sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui fiind aşezat în Holul de Onoare al castelului Peleş.

Pe parcursul zilei, au depus coroane de flori şi s-au recules la catafalcul regelui preşedintele Klaus Iohannis, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, premierul Mihai Tudose şi membrii Cabinetului, delegaţii din Republica Moldova, inclusiv fostul premier Iurie Leancă, reprezentanţi ai instituţiilor statului, diplomaţi, între care ambasadorii Hans Klemm şi Paul Brummell.

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal miercuri, 13 decembrie, între ora 21.00 şi ora 24.00; joi, 14 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00 şi vineri, 15 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00. Intrarea este liberă.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă