14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialScenarii pentru începutul noului an școlar

Scenarii pentru începutul noului an școlar

Monica Anisie spune că “sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă”.

Ministrul Educației și Cercetării susține că situația actuală nu permite ca toți elevii să fie aduși în clase în același timp.

Șefa Învățământului mai spune că vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învățământului desfășurat exclusiv în online.

Scenariul în care elevii s-ar prezenta pe rând la școală ar fi cel mai fericit, în acest moment, după cum apreciază ministrul Educației.

“Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu anul școlar 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică”, a declarat ministrul Educației.

 

Nu e loc de normalitate

Șefa Educației nu crede în posibilitatea începerii noului an școlar în condiții normale.

“Luăm în calcul, dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred…. Unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală,  sau dacă va fi din ce în ce mai rău ,să continuăm învățarea online”, mai apreciază ministrul Educației.

Monica Anisie promite cursuri de formare pentru profesori, în vederea susținerii cursurilor online.

“Am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut”, a declarat Anisie, citată de digi24.ro.

În urma unei vizite în județul Iași, ministrul Educației a anunțat startul unui program de pregătire a profesorilor din zonă pentru predarea cursurilor online.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă