17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăSocialScandal sexual în poliție. În loc de amendă i s-a cerut o...

Scandal sexual în poliție. În loc de amendă i s-a cerut o partidă hot

Un poliţist din Curtea de Argeş este acuzat că în aprilie 2020 a cerut favoruri sexuale unei tinere în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea asupra ei declaraţia pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgenţă. Agentul va fi judecat pentru fapta sa.

Tânăra căreia omul legii i-ar fi cerut favoruri sexuale pentru a nu o amenda atât pe ea, cât şi pe rudele sale, a depus plângere şi a înregistrat convorbirea telefonică avută ulterior cu poliţistul care i-ar fi cerut favoruri sexuale, potrivit adevarul.ro.

Polițistul are relații sus-puse

Procesul ar fi trebuit să înceapă în martie 2021 la Judecătoria Curtea de Argeş, numai că, înainte de primul termen de judecată, poliţistul a depus la Curtea de Apel Piteşti o cerere prin care solicita strămutarea dosarului la o altă instanţă, motivând că sunt suspiciuni rezonabile că imparţialitatea judecătorilor din cadrul Judecătoriei Curtea de Argeş ar putea fi afectată.

Cum a început totul?

Pe 5 aprilie 2020, Elena M., care se afla în maşină cu două rude, a fost oprită de un echipaj de poliţie.

Viorel D., unul dintre poliţişti, a stat de vorbă cu tânăra lângă maşină, pretinzându-i favoruri sexuale pentru a nu o amenda pentru că circula fără declaraţia pe propria răspundere, aşa cum prevedeau ordonanţele militare pe perioada stării de urgenţă cauzate de pandemia de SARS-CoV-2.

Poliţistul i-a spus că în acest fel ar ierta-o pe ea, dar şi pe rudele sale, de trei amenzi a câte 2.000 de lei fiecare.

„Mâine cât poţi să stai plecată?” Ulterior, tânăra a avut o conversaţie la telefon cu poliţistul, pe care a înregistrat-o şi a pus-o la dispoziţia procurorilor după ce a făcut plângere.

Polițistul urmează să se prezinte în fața instanței pentru a da socoteală pentru fapta sa.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă