Primarul general și ministrul Mediului (Foto: Arhivă)

Scandal pe bugetul Primăriei Capitalei. Nicușor Dan contra USR PLUS

Consiliul General al Municipiului București ar urma să voteze, miercuri, bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2021.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.04.2021 - 10:45

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) ar urma să voteze, miercuri, 28 aprilie 2021, bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2021.

Reprezentanții CGMB din partea USR PLUS susțin că acest proiect este nerealist și că, din acest motiv, vor vota împotriva lui.

Surse politice susțin însă că nemulțumirea reală a USR PLUS este legată de situația viceprimarului general Horia Tomescu, de la USR PLUS. Consilierii generali USR PLUS vor ca viceprimarul lor să primească drept de semnătură din partea primarului general Nicușor Dan - idee pe care primarul general o refuză. Dacă viceprimarul general Tomescu ar primi drept de semnătură, el ar avea și controlul asupra bugetului Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale a Municipiului București (ASSMB).

Primarul general Nicușor Dan, aflat acum în izolare la domiciliu, a transmis un mesaj video în care spune că nu înțelege de ce USR PLUS refuză să voteze proiectul, întrucât acesta a fost elaborat și pus în discuție încă de acum șase săptămâni - adică din data de 15 martie 2021. 

"Sunt uluit!", susține primarul general.

Comentarii