5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialScandal pe bugetul Primăriei Capitalei. Nicușor Dan contra USR PLUS

Scandal pe bugetul Primăriei Capitalei. Nicușor Dan contra USR PLUS

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) ar urma să voteze, miercuri, 28 aprilie 2021, bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2021.

Reprezentanții CGMB din partea USR PLUS susțin că acest proiect este nerealist și că, din acest motiv, vor vota împotriva lui.

Surse politice susțin însă că nemulțumirea reală a USR PLUS este legată de situația viceprimarului general Horia Tomescu, de la USR PLUS. Consilierii generali USR PLUS vor ca viceprimarul lor să primească drept de semnătură din partea primarului general Nicușor Dan – idee pe care primarul general o refuză. Dacă viceprimarul general Tomescu ar primi drept de semnătură, el ar avea și controlul asupra bugetului Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale a Municipiului București (ASSMB).

Primarul general Nicușor Dan, aflat acum în izolare la domiciliu, a transmis un mesaj video în care spune că nu înțelege de ce USR PLUS refuză să voteze proiectul, întrucât acesta a fost elaborat și pus în discuție încă de acum șase săptămâni – adică din data de 15 martie 2021. 

“Sunt uluit!”, susține primarul general.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă