Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scandal în Sfântu Gheorghe. Primarul s-a opus manifestațiilor de Ziua Imnului

Scandal de proporții la Sfântu Gheorghe, după ce primarul municipiului, Antal Arpad, s-a opus organizării manifestărilor cu ocazia Zilei Imnului Național, motivând că actualul context epidemiologic nu permite asemenea evenimente.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.07.2020 - 20:35

„Având în vedere faptul că pe 4 iunie (ziua semnării Tratatului de la Trianon -n.r) s-a organizat un eveniment unde există dovezi că distanţarea socială, fizică nu a fost păstrată, şi având în vedere faptul că nu s-au respectat, la acel eveniment, acele obligaţii care sunt în acest moment pentru orice eveniment public, şi având în vedere faptul că persoanele care au participat la acel eveniment şi foarte probabil vor participa şi la acest eveniment vin din judeţe unde rata infectărilor cu noul coronavirus este foarte ridicată, cred că este obligaţia mea ca primar să protejez cetăţenii. Pentru că nici data trecută nu au participat mai mult de 5-10 persoane din localitate. Dar, dacă persoanele care vin aici, Doamne fereşte, sunt infectate şi se vor întâlni cu 5-10 persoane din comunitatea noastră şi aceste persoane vor fi, Doamne fereşte, infectate atunci este o problemă (...) Deci, manifestarea nu este autorizată, dar nu pot spune că este nelegală, pentru că oricine organizează un eveniment cu 50 de persoane are obligativitatea de a anunţa Primăria, iar ei au anunţat. De aici încolo este obligaţia organelor de ordine, Poliţie şi Jandarmerie, ca în cazul în care nu se respectă tot ce este stipulat prin acel ordin comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii să îi sancţioneze”, a declarat primarul Antal Arpad.

Totuși, la manifestarea organizată de asociaţia „Calea Neamului” din Braşov au participat circa 30 de persoane, atât localnici, cât şi din alte zone ale ţării, iar majoritatea au purtat măşti de protecţie.

Totul s-a întâmplat în faţa statuii voievodului Mihai Viteazul, acolo unde a fost desfăşurat un banner cu prima strofă a Imnului Naţional, s-au cântat şi s-au recitat poezii patriotice, iar în deschiderea şi finalul evenimentului a fost intonat „Deşteaptă-te române!”.

Comentarii