9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Scandal în Sfântu Gheorghe. Primarul s-a opus manifestațiilor de Ziua Imnului

„Având în vedere faptul că pe 4 iunie (ziua semnării Tratatului de la Trianon -n.r) s-a organizat un eveniment unde există dovezi că distanţarea socială, fizică nu a fost păstrată, şi având în vedere faptul că nu s-au respectat, la acel eveniment, acele obligaţii care sunt în acest moment pentru orice eveniment public, şi având în vedere faptul că persoanele care au participat la acel eveniment şi foarte probabil vor participa şi la acest eveniment vin din judeţe unde rata infectărilor cu noul coronavirus este foarte ridicată, cred că este obligaţia mea ca primar să protejez cetăţenii. Pentru că nici data trecută nu au participat mai mult de 5-10 persoane din localitate. Dar, dacă persoanele care vin aici, Doamne fereşte, sunt infectate şi se vor întâlni cu 5-10 persoane din comunitatea noastră şi aceste persoane vor fi, Doamne fereşte, infectate atunci este o problemă (…) Deci, manifestarea nu este autorizată, dar nu pot spune că este nelegală, pentru că oricine organizează un eveniment cu 50 de persoane are obligativitatea de a anunţa Primăria, iar ei au anunţat. De aici încolo este obligaţia organelor de ordine, Poliţie şi Jandarmerie, ca în cazul în care nu se respectă tot ce este stipulat prin acel ordin comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii să îi sancţioneze”, a declarat primarul Antal Arpad.

Totuși, la manifestarea organizată de asociaţia „Calea Neamului” din Braşov au participat circa 30 de persoane, atât localnici, cât şi din alte zone ale ţării, iar majoritatea au purtat măşti de protecţie.

Totul s-a întâmplat în faţa statuii voievodului Mihai Viteazul, acolo unde a fost desfăşurat un banner cu prima strofă a Imnului Naţional, s-au cântat şi s-au recitat poezii patriotice, iar în deschiderea şi finalul evenimentului a fost intonat „Deşteaptă-te române!”.

Ultima oră
Pe aceeași temă