19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialSava: Primarul general refuză nejustificat aprobarea unui protest privind taxa de salubrizare

Sava: Primarul general refuză nejustificat aprobarea unui protest privind taxa de salubrizare

“Aplicând un vechiu proverb românesc – ‘Corb la corb nu scoate ochii’ -, primarul general, Gabriela Firea, îşi acoperă colegul de partid şi primar al Sectorului 4, pe domnul Daniel Băluţă, refuzând în mod abuziv şi fără justificare aprobarea solicitării formulate de Partidul Naţional Liberal pentru desfăşurarea unor acţiuni de protest împotriva modalităţii de calcul a taxei de salubritate din Sectorul 4. Solicitarea Partidului Naţional Liberal a fost depusă la registratura Primăriei Municipiului Bucureşti în data de 26 martie 2018, în baza Legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, şi prevede un termen minim de trei zile pentru notificarea unor astfel de acţiuni”, se arată într-un comunicat transmis de Răzvan Sava.

El a menţionat că au trecut mai bine de două săptămâni de la data înregistrării solicitării, iar în cadrul audierilor din Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, niciun reprezentant al instituţiilor cu atribuţii legale în aplicarea acestei legi nu a avut obiecţii referitoare la desfăşurarea protestului PNL. Sava a opinat că primarul general refuză eliberarea autorizaţiei de protest, pentru a proteja imaginea “şifonată” a primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă.

“Această solicitare a Partidului Naţional Liberal a survenit după ce anterior o altă solicitare cu un conţinut similar a fost depusă în data de 14 martie 2018 la Primăria Capitalei, fiind ulterior redirecţionată spre soluţionare exact către cel împotriva căruia se îndrepta, şi anume primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. Prin acest comportament abuziv şi discreţionar al primarului general, cetăţenii Sectorului 4 sunt privaţi de posibilitatea de a-şi manifesta civilizat dezacordul faţă de actuala taxă ilegală, abuzivă şi discriminatorie de salubrizare. Se pare că libertatea de a protesta, garantată de Constituţia României şi de legile acestei ţări nu reprezintă nimic pentru vremelnicul primar al Capitalei”, a apreciat liberalul.

El a adăugat că la începutul anului, Primăria Sectorului 4 a adoptat introducerea unei taxe de salubrizare “ilegală, abuzivă şi discriminatorie”.

“Actuala taxă de salubrizare, a cărei valoare a fost stabilită în mod arbitrar şi fără a fi fundamentată printr-un calcul economic al costurilor reale, stabileşte cuantumuri diferite de preţ în funcţie de veniturile declarate ale fiecărui cetăţean sau de suprafaţa imobilului, nu ţine cont de cantitatea reală de deşeuri menajere produse de fiecare persoană fizică (familie) sau juridică, iar operatorul de salubritate, SC ADP 4 SA, nu este autorizat legal pentru prestarea serviciului de salubritate. În cursul lunii februarie a acestui an, Partidul Naţional Liberal a iniţiat în instanţa de contencios administrativ de pe lângă Tribunalul Bucureşti procedura de atac pentru anularea actualei taxe, returnarea banilor deja încasaţi începând cu 1 ianuarie 2018, şi revenirea la valoarea de 5 lei / lună / persoană”, se mai arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, acţiunea de strângere de semnături pentru sprijinirea acţiunii de anulare a actualei taxe de salubritate, iniţiată de PNL pe lângă Tribunalul Bucureşti, se va concentra la sediile din bulevardul Constantin Brâncoveanu nr. 10 şi şoseaua Berceni nr. 47 (Apărătorii Patriei), de luni până vineri, între orele 14,00 – 20,00. În paralel, echipele de voluntari vor fi prezente zilnic în toate zonele importante din Sectorul 4, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă