Foto: News Bv

Șapte turiști sunt blocați pe munte într-o zonă interzisă. Intervin jandarmii montani

Jandarmii montani din Sinaia intervin, duminică seara, pentru salvarea a șapte oameni care au coborât pe un traseu nemarcat şi au rămas blocaţi în Munţii Bucegi, din cauza zăpezii mari şi a ceţii, informează Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.02.2018 - 21:39

Nici jandarmii nu pot înainta deoarece este pericol de avalanşă.

Potrivit Jandarmeriei Prahova, primul apel a fost primit pentru salvarea unei persoane din Bucureşti care a rămas blocată pe un traseu neschiabil, între Cota 2000-Cota 1500, în zona Canionului Peleşului din Munţii Bucegi.

Ulterior, pe acelaşi traseu au rămas blocaţi alţi doi schiori.

”Primul a rămas blocat cu schiurile pe o stâncă. Ceilalţi doi sunt un pic mai jos, dar au rămas şi ei blocaţi. Nu aveau ce căuta pe acolo. Nu este traseu pentru schiori. Au rămas blocaţi din cauza zăpezii mari, a ceţii şi a terenului stâncos”, a declarat şeful Jandarmeriei Prahova, Liviu Coman.

Între timp, numărul turiştilor blocaţi a ajuns la şapte, după ce alţi patru schiori s-au aventurat pe traseul neschiabil.

”Patru jandarmi montani din Sinaia coboară cu tehnici specifice de alpinism şase turişti blocaţi pe Valea Peleşului, care au rămas blocaţi pe munte.Turiştii teribilişti au dorit să coboare prin pădure, pe schiuri, de la cota 1.400, iar în momentul în care nu au mai putut înainta au apelat 112”, a afirmat Liviu Coman.

Potrivit acestuia, la acţiunea de salvare participă şase jandarmi. Patru au plecat din Sinaia, însă nu au mai putut înainta din cauza zăpezii care măsoară un metru şi jumătate, fiind şi pericol de avalanşă. Aceştia au ajuns până la aproximativ 250 -300 de metri de locul semnalat şi ţin legătura cu schiorii blocaţi.

Alţi doi jandarmi coboară de la Cota 2.000, însă vizibilitatea este sub 5 metri.

Meteorologii au anunţat că duminică riscul producerii avalanşelor în Munţii Bucegi este însemnat, fiind de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, întrucât zăpada proaspăt depusă nu are aderenţă la straturile mai vechi.

Comentarii