Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

SANITAS: Sindicaliştii vor picheta săptămâna viitoare ministerele Muncii şi Sănătăţii

Sindicaliştii de la SANITAS vor picheta săptămâna viitoare ministerele Muncii şi Sănătăţii pentru a găsi soluţii în vederea modificării regulamentului de sporuri, a declarat, marţi, vicepreşedintele Federaţiei Sindicale SANITAS, Iulian Pope.

Share

Rl online 0 comentarii

20.03.2018 - 14:55

"Trebuie să găsim soluţii, împreună cu Ministerul de Finanţe, astfel încât Anexa 10 (regulamentul de sporuri - n. r.) să nu producă efecte pentru anul acesta sau, în situaţia în care va funcţiona Anexa 10 anul acesta, să o îmbunătăţim. Ea trebuie să apară, fără discuţie, într-o formă îmbunătăţită, de aceea am şi început protestul astăzi la MFP pentru că, într-adevăr, Ministerul Sănătăţii e legat de 30% pe ordonatorul principal de credite şi nu poate acorda sporurile din sistemul sanitar. Noi am început cu Ministerul de Finanţe. Am şi identificat câteva puncte, dar nu le dezvăluim, sper să se materializeze, că altfel chiar nu are rost. Majoritatea soluţiilor trebuie să le găsim împreună cu Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii. Avem promisiunea celor de la Finanţe că vor participa la aceste întâlniri. Săptămâna viitoare vom fi la celelalte două ministere. Anexa 10 împarte sărăcia în sistemul sanitar, e formulată pe principiul 'cine primeşte mărirea de salariu îi scade sporul, cine nu primeşte mărirea de salariu îi păstrează sporul'. Aceasta este marea filosofie a Anexei 10", a afirmat Pope.

La rândul său, preşedintele Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu, a precizat că sindicaliştii vor mai avea întâlniri cu autorităţile.

"Am fost la discuţii (la Ministerul Finanţelor - n. r.), nu pot să spun în momentul acesta că am rezolvat. Încă există loc de rezolvat. Urmează să ne mai întâlnim, nu avem nimic concret în momentul acesta să spunem, dar mai există timp şi soluţii pentru a mai găsi câte ceva şi să ne punem la punct pe ceea ce am cerut. Discutăm, discutăm, asta este. Am găsit înţelegere la domnul ministru Teodorovici, a fost şi doamna secretar de stat Pescaru şi alţi colegi de-ai dumnealor, cu cifrele în faţă. De asta spun că nu pot să zic în momentul acesta decât că în continuare negociem, discutăm, vorbim, dar nimic concret să vă spun acum. La momentul acesta nu avem nicio cifră, se fac calcule, socoteli, mergem dintr-o parte în alta ca să găsim soluţia cea mai bună", a spus Leonard Bărăscu.

Peste 200 de membri ai SANITAS au pichetat marţi, timp de două ore, Ministerul Finanţelor Publice, nemulţumiţi fiind de condiţiile de salarizare şi grilele de sporuri.

Comentarii