10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialSanitas: Legea salarizării ar trebui obligatoriu completată şi îmbunătăţită

Sanitas: Legea salarizării ar trebui obligatoriu completată şi îmbunătăţită

“Pentru asigurarea unei salarizări echitabile în sistemul sanitar, salarizare care să permită eliminarea completă a discriminărilor, chiar şi având ca termen anul 2022, când Legea 153/2017 ar trebui să îşi producă complet efectele, această lege trebuie obligatoriu completată şi îmbunătăţită, astfel încât să cuprindă şi să ierarhizeze corect absolut toate categoriile de personal din sistemul sanitar românesc”, afirmă reprezentanţii federaţiei.

Aceştia văd în convocarea, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, a managerilor din spitalele care au întâmpinat dificultăţi în aplicarea noii legislaţii salariale, o “dovadă clară” a faptului că guvernanţii recunosc cel puţin degringolada creată de noua legislaţie, că recunosc limitele pe care responsabilii din unităţile sanitare le au în interpretarea şi aplicarea legislaţiei, că recunosc mare parte din problemele semnalate cu preocupare maximă, încă de anul trecut.

“Salutăm organizarea consultărilor de astăzi (luni, n.r.) şi faptul că se încearcă, măcar în al doisprezecelea ceas, identificarea unor soluţii de armonizare a aplicării reglementărilor salariale, dar facem în continuare apel la toţi factorii de decizie pentru a conştientiza că nu sunt suficiente eforturile de încadrare în procentul de sporuri alocat fiecărei unităţi sanitare”, subliniază sindicaliştii.

Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni luni, la ora 13:00, cu managerii spitalelor, pe agenda întâlnirii fiind inclusă tema salariilor din sistemul de sănătate, conform unui comunicat al Guvernului.

Viorica Dăncilă le-a solicitat miercuri miniştrilor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor ca până la sfârşitul acestei săptămâni să identifice “problemele care apar în sistemul de sănătate”, pentru a putea fi găsite soluţii.

“În cadrul acestei şedinţe, vreau să rog pe doamna ministru al Sănătăţii, doamna ministru al Muncii, domnul ministru al Finanţelor publice să identifice, până la sfârşitul acestei săptămâni, problemele care apar în sistemul de sănătate, să găsim soluţii”, a afirmat Dăncilă în şedinţa de Guvern.

Totodată, şefa Executivului le-a cerut celor trei miniştri să aibă luni o discuţie cu managerii spitalelor în care sunt probleme, pentru a fi identificate “soluţiile corespunzătoare”.

Cele mai citite

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă