Foto Arhiva

Salvamontiştii au coborât corpurile a doi dintre turiştii decedaţi în Făgăraş

Cadavrele a doi dintre cei trei turişti decedaţi în Masivul Făgăraş, tânărul de 18 ani şi unul dintre bărbaţii de 60 de ani, au fost coborâte miercuri, de către echipele de salvare, a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Adrian Gabor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.04.2018 - 15:43

Potrivit acestuia, echipele de salvatori au plecat în jurul orei 14,30 pentru a aduce la baza muntelui şi cadavrul celui de-al treilea turist, după care cadavrele vor fi duse la Serviciul de Medicină Legală Braşov pentru stabilirea cauzei decesului.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a mai afirmat că este absolut necesar ca operaţiunea de recuperare a turiştilor să fie finalizată în cursul zilei de miercuri, având în vedere că, potrivit meteorologilor, începând din noaptea de miercuri vremea în zonă devine nefavorabilă, cu vânt puternic şi ploi.

La acţiunea de recuperare a cadavrelor turiştilor acţionează echipe de salvamontişti din Braşov, Sibiu, Zărneşti, alături de jandarmii montani din zona Sâmbăta şi de un elicopter venit de la Bucureşti, al cărui pilot este specializat în acţiuni de salvare în zone muntoase.

Cei trei turişti din Iaşi, dispăruţi în Masivul Făgăraş, sunt bărbaţi cu vârsta de 62, 64 şi, respectiv, 18 ani. Dispariţia lor a fost sesizată la începutul lunii aprilie de către un preot de la Mănăstirea Breaza, de lângă Făgăraş, care a anunţat că o maşină cu care cei trei bărbaţi au ajuns în zonă stă nemişcată de câteva zile. Căutările turiştilor au început săptămâna trecută, dar vremea nefavorabilă şi avalanşele din ultima perioadă nu au permis ca salvamontiştii şi jandarmii montani să acţioneze în fiecare zi.

Comentarii