Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Salvamont, număr mare de intervenții la sfârșitul minivancanței de Revelion

Serviciul de Salvamont a primit mai mult de 60 de apeluri de urgență și a intervenit în aproximativ 50 de cazuri, pe parcursul ultimelor 24 de ore, la sfârșitul minivacanței de Sărbători.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.01.2018 - 10:45

Gradul mare de încărcare a pârtiilor, folosirea de mijloace de alunecare improvizate, legătura de schi reglată necorespunzător au fost principalele cauze de producere a accidentelor, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Salvamont România.

Potrivit Salvamont România, ultimele 24 de ore au fost din nou pline pentru salvamontiştii din întreaga ţară, sfârşitul minivacanţei fiind caracterizat printr-un numar foarte mare de turişti pe munte, în special în zonele ce deţin domenii de practicare a sprturilor de iarnă.

”Gradul mare de încărcare a pârtiilor, folosirea de mijloace de alunecare improvizate, legătura de schi reglată necorespunzător au fost principalele cauze de producere a accidentelor”, anunţă Salvamont România.

În ultimele 24 de ore, salvamontistii au avut peste 60 de intervenţii, dintre care prin Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 50 apeluri de urgenţă: 10 apeluri pentru Salvamont Gorj, 9 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 5 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov, 4 apeluri pentru Salvamont Bihor, 2 apeluri pentru Salvamont Cluj, 2 apeluri pentru Salvamont Caras-Severin, 2 apeluri pentru Salvamont Cavnic, 4 apeluri pentru Salvamont Harghita, 5 apeluri pentru Salvamont Straja, 2 apeluri pentru Salvamont Alba, 2 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 2 apeluri pentru Salvamont Mureş, 1 apel pentru Salvamont Uricani, 1 apel pentru Salvamont Petrosani si 1 apel pentru Salvamont Valcea, restul apelurilor fiind transmise direct echipelor salvamont.

De asemenea, s-au primit şi 17 apeluri prin care se solicitau informaţii despre starea pârtiilor şi diferite zone montane. 

Comentarii