21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialSalvamont Hunedoara avertizează: Risc ridicat de avalanşă în masivele Parâng, Retezat...

Salvamont Hunedoara avertizează: Risc ridicat de avalanşă în masivele Parâng, Retezat şi Vâlcan

“Există un risc de avalanşă ridicat în zonele situate la altitudini mai mari de 1.700 de metri, expuse şi fără vegetaţie. Acolo s-a acumulat o cantitate foarte mare de ninsoare, iar căldura din această perioadă va determina, cu siguranţă, avalanşe de pe feţele încărcate cu zăpadă”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, citat de Agerpres.

Salvamontiştii se aşteaptă ca pe anumite trasee de munte să fie prezenţi practicanţii schiului de tură, aceştia fiind sfătuiţi să meargă cu mare atenţie deoarece pot declanşa alunecări de zăpadă chiar prin propria greutate a corpului.

“Estimăm că vor fi mulţi turişti care vor merge la munte pentru a practica schiul de tură şi există riscul ca unele avalanşe să fie declanşate chiar cu propria greutate. Sunt practicanţi ai schiului de tură care preferă să meargă şi în zone mai puţin umblate şi de aici riscul ca zăpada să plece la vale”, a mai spus Bodean.

Potrivit măsurătorilor salvamontiştilor, grosimea stratului de zăpadă la munte depăşeşte un metru, cel puţin 40 de centimetri din acesta fiind ninsoare depusă relativ recent.

Pe de altă parte, iubitorii sporturilor de iarnă pot merge la schi în staţiunile consacrate, respectiv Straja, Parâng şi Râuşor.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă