27.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Salariul scăzut va incita la revolte sociale, avertizează Bogdan Hossu, liderul Cartelului ALFA

Păstrarea politicii unui salariu minim scăzut va fi de natură să incite la revolte sociale, a avertizat, marți, Bogdan Hossu, liderul Cartelului ALFA.

„Vrem să tragem un semnal de alarmă. Dacă se va continua această politică, revoltele sociale vor creşte în România din partea lucrătorilor, pentru că este inadmisibil ca încă o dată se se fure rezultatul muncii lucrătorilor. Păstrarea politicii de salariu minim foarte scăzut este o problemă”, a declarat liderul sindical Bogdan Hossu.

El a exclus ipoteza unei greve generale, ca în alte țări, întrucât România nu are o tradiție sindicală atât de puternică. Totuși, „pe anumite sectoare de activitate – comerţ, calea ferată, producţia de construcţii de maşini – avem toate şansele să avem diferite întreruperi de activitate, mai lungi sau mai scurte, în funcţie de hotărârile membrilor de sindicat”, a estimat liderul sindical Bogdan Hossu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă