1.3 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăSocialEducațieSalariile angajaților din educație au fost achitate integral, conform lui Sorin Cîmpeanu

Salariile angajaților din educație au fost achitate integral, conform lui Sorin Cîmpeanu

Au fost plătite toate salariile angajaților din sistemul de educație, a anunțat, luni seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ce Ministerul de Finanțe a anunțat sâmbătă întârzieri parțiale la plată.

Sorin Cîmpeanu a spus că în urma consultării tuturor inspectoratelor şcolare județene, toate salariile au fost plătite.

„Suntem în măsură să vă informăm că la această oră au fost plătite toate drepturile salariale angajaților din sistemul de educaţie. Ministerul Educaţiei regretă întârzierile înregistrate din cauza unor erori informatice la nivelul unei instituții care se află în structura altui minister și reiterează susţinerea pentru o salarizare motivantă şi, evident, pentru plata la timp a tuturor angajaţilor din învăţământ. Fără resurse financiare nu se poate imagina o educaţie în spiritul calității și echității”, a spus Sorin Cîmpeanu, conform jurnalul.ro.

Ministerul Finanțelor a anunțat că din cauza unor disfuncționalități s-au înregistrat vineri întârzieri parțiale la plată. Ministerul Finanțelor a anunțat sâmbătă că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar.

Angajații de la stat, în proporție de 40 la sută, nu și-au primit la timp salariile, fapt ce a afectat și drepturile angajaților din educație

Tranșa de salarii care trebuia să fie plătită vineri, 13 mai 2022, nu a intrat pe carduri. Florin Cîțu, președintele Senatului, a recunoscut, luni, această întârziere. El a subliniat că, în perioada în care el era premier, nu s-a mai produs o asemenea situație.

Motivul invocat oficial pentru această întârziere de plăți ar fi o defecțiune a sistemului informatic. Nu există însă un termen cert până la care se va rezolva problema plăților restante. Ministerul de Finanțe ar fi anunțat, luni, că a rezolvat problema informatică. Drept urmare, acum problema este în sarcina băncilor unde își încasează banii fiecare salariat.

Florin Cîțu n-a confirmat că a existat, în mod real, o defecțiune informatică. „Este inadmisibil. Nu știu ce s-a întâmplat”, a declarat Florin Cîțu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pensiile vor fi livrate chiar din 2 decembrie

Pensionarii îşi vor primi banii începând de vineri, 2 decembrie 2022, chiar dacă angajaţii Poștei Române sunt în minivacanţa de Ziua Națională a României....

China ajustează măsurile de gestionare a pandemiei COVID

Vice-premierul Sun Chunlan a cerut eforturi suplimentare pentru a îmbunătăţi măsurile de prevenire şi control a pandemiei de COVID-19, îndemnând la optimizarea politicilor de...

Liderul grupării Stat Islamic(SI) a fost ucis de rebeli în sudul Siriei

Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) a anunţat miercuri că liderul grupării Stat Islamic (SI), a cărui moarte a fost anunţată mai devreme...
Ultima oră
Pe aceeași temă