Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sălaj: Unii angajatori recompensează cu un leu munca prestată în weekend

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj, Luminiţa Remeş, reclamă faptul că unii angajatori din judeţ plătesc sume derizorii, începând de la un leu, pentru munca prestată de angajaţi în zilele de sâmbătă sau duminică.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

18.05.2018 - 12:14

"O problemă care este destul de sensibilă este munca în repaosul săptămânal, care, chiar dacă este efectuată, este recompensată de angajatori cu sume derizorii, începând de la un leu. Este hilar, dar asta este. De ce? Pentru că nu există o limită inferioară sau superioară statuată prin Codul muncii. Apoi, dacă îi acorzi 1% din salariu pentru orele de activitate prestate, acolo ajungem. Maxim se acordă 15-20 de lei pentru o lună întreagă în care acea persoană desfăşoară activitatea, în mod frecvent, sâmbăta şi duminica. Aceasta este recompensa pe care un angajator înţelege să o aibă faţă de lucrătorul său care nu este la sfârşit de săptămână împreună cu familia", a declarat, vineri, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, Luminiţa Nemeş, citează Agerpres.

O altă problemă semnalată de inspectorul şef al ITM este munca fără forme legale de angajare, în primele patru luni din acest an fiind identificate 24 persoane care munceau "la negru" la 14 de angajatori, faţă de acelaşi interval din anul 2017, când au fost identificate 11 persoane.

Potrivit datelor prezentate, în Sălaj există în prezent 5.044 angajatori cu contracte active de muncă şi 3.078 de angajatori fără contracte active de muncă, numărul total al angajaţilor fiind de 45.640.

Circa 85 dintre angajatorii din Sălaj au între unul şi zece angajaţi, în vreme ce doar 3% dintre ei au peste 50 de angajaţi.

Comentarii

loading...