12.2 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Să te mai joci cu mintea oamenilor?

Laboranții „experimentului România” vor măsura cât se poate întinde coarda peste o populație. Factorul de rezistență va fi raportat. Dacă experimentul România biruie, planeta va primi pe nemestecate o grilă de programe, cea a libertății asistate. Oare nu e cea mai mare fericire a deținutului să se plimbe liber în țarc, ca și în poezia “Pantera” a lui Rilke?
Prin anii 1990 o serie de inițiați americani îmi spuneau că până în 2020 fiecare individ de pe planetă va fi urmărit, încorsetat, îmbătat cu iluzia libertății în spațiul dictat.

Citește mai departe pe Academia Cațavencu.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Ultima oră
Pe aceeași temă