Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

S-a dat startul sezonului de schi

Sezonul de schi a început în Harghita, primele pârtii pe care se schiază fiind cele din Topliţa, iar în acest weekend urmează să se deschidă şi cele din Harghita Mădăraş şi Homorod.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 07.12.2018 - 12:30

Proprietarul pârtiilor de schi din Topliţa, Nicolae Baciu, a declarat, pentru AGERPRES, că sezonul s-a deschis în cursul zilei de joi, chiar de Moş Nicolae, după ce tunurile de zăpadă au funcţionat timp de şase zile şi şase nopţi.

Potrivit surse citate, stratul de zăpadă este unul consistent, "până în doi metri", condiţiile de schi fiind excelente.

Nicolae Baciu a precizat că în zonă sunt trei pârtii, una de dificultate medie şi două de dificultate uşoară, a căror lungime totală este de 2,5 km, iubitorii sporturilor de iarnă având la dispoziţie mai multe facilităţi, cum ar fi instalaţie de transport pe cablu, închirieri echipamente, posibilităţi de cazare şi de servire a mesei.

Pârtiile de la Topliţa sunt primele pe care se poate schia în Harghita, urmând ca sâmbătă, 8 decembrie, să se deschidă sezonul de schi şi la Harghita Mădăraş.

Potrivit informaţiilor furnizate de administratorul pârtiilor de schi din Harghita Mădăraş, Sipos Zoltan, se va putea schia pe pârtiile "Kicsi Mihaly" şi "Kicsi Sugo", de dificultate uşoară şi medie, stratul de zăpadă artificială fiind de 20 centrimetri.

De asemenea, dacă vremea va fi prielnică, sâmbătă se va deschide şi pârtia de la Homorod-Băi, unde stratul de zăpadă artificială este, deocamdată, de 15 cm.

Tunurile de zăpadă urmează să fie puse în funcţiune şi pe celelalte pârtii de schi din judeţ, întrucât în zonă a nins destul de puţin şi se speră că acestea vor fi funcţionale până la Crăciun.

Comentarii

loading...