12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialRusia și-a prezentat vaccinul anti-covid

Rusia și-a prezentat vaccinul anti-covid

Fondul Suveran al rusiei a declarat că a depus o cerere „de înregistrare accelerată și precalificare” a Sputnik V către OMS.

 

 OMS a declarat că trimiterile pentru „preselectare sau înregistrare în cadrul procedurilor de utilizare de urgență” sunt „confidențiale”.

Rusia “este una dintre primele țări din lume care a cerut OMS pre-calificarea vaccinului său împotriva noului coronavirus”, spun autoritățile ruse.

“În contextul pandemiei, înregistrarea accelerată a vaccinului conform procedurii (OMS) va face vaccinul rus accesibil tuturor într-un timp mai scurt comparativ cu procedurile convenționale”, se adaugă în comunicat.

OMS subliniază, la rândul său, că „dacă un produs supus evaluării este considerat a respecta criteriile pentru includerea pe listă, OMS va publica rezultatele pe scară largă”.

“O preselecție reușită va permite ca vaccinul Sputnik V să fie inclus pe lista medicamentelor utilizate de țări pentru achizițiile în vrac de medicamente”, a spus ea.

Dar, în prezent, notează OMS, „nu a precalificat încă un vaccin Covid-19 sau nu a publicat o listă de utilizare de urgență”.

Rusia a anunțat la începutul lunii august că a dezvoltat și înregistrat „primul” vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de centrul de cercetare din Moscova Gamaleia la Ministerul Apărării din Rusia. În Rusia, înregistrarea de către autorități este pasul preliminar către faza finală a studiilor clinice.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă