Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia și-a prezentat vaccinul anti-covid

"O preselecție reușită va permite ca vaccinul Sputnik V să fie inclus pe lista medicamentelor utilizate de țări pentru achizițiile în vrac de medicamente".

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

27.10.2020 - 23:59

Fondul Suveran al rusiei a declarat că a depus o cerere „de înregistrare accelerată și precalificare” a Sputnik V către OMS.

 

 OMS a declarat că trimiterile pentru „preselectare sau înregistrare în cadrul procedurilor de utilizare de urgență” sunt „confidențiale”.

Rusia "este una dintre primele țări din lume care a cerut OMS pre-calificarea vaccinului său împotriva noului coronavirus", spun autoritățile ruse.

"În contextul pandemiei, înregistrarea accelerată a vaccinului conform procedurii (OMS) va face vaccinul rus accesibil tuturor într-un timp mai scurt comparativ cu procedurile convenționale", se adaugă în comunicat.

OMS subliniază, la rândul său, că „dacă un produs supus evaluării este considerat a respecta criteriile pentru includerea pe listă, OMS va publica rezultatele pe scară largă”.

"O preselecție reușită va permite ca vaccinul Sputnik V să fie inclus pe lista medicamentelor utilizate de țări pentru achizițiile în vrac de medicamente", a spus ea.

Dar, în prezent, notează OMS, „nu a precalificat încă un vaccin Covid-19 sau nu a publicat o listă de utilizare de urgență”.

Rusia a anunțat la începutul lunii august că a dezvoltat și înregistrat „primul” vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de centrul de cercetare din Moscova Gamaleia la Ministerul Apărării din Rusia. În Rusia, înregistrarea de către autorități este pasul preliminar către faza finală a studiilor clinice.

Citește totul despre:

Comentarii